hotel bell

Adaptirane prostorije Mz “Hisar“: Do kraja godine ulaganja i u ostale namenske objekte u gradu

Od početka godine, adaptirane su prostorije šest objekata mesnih zajednica u samom gradu, a narednih meseci planirano je da se uloži u uređenje i preostalih sedam

U adaptaciju unutrašnjosti Mesne zajednice “Hisar“, uloženo je 300 hiljada iz gradskog budžeta, čime su za aktivnosti ove osnovne ćelije lokalne samouprave, stvoreni znatno bolji uslovi.

– Prostorije su okrečene, kupljeni su nameštaj i računarska oprema, deo stolarije zamenjen, ostatak ofarban, a fasada sanirana. Žitelji ove mesne zajednice dobili su lep i funkcionalan prostor, koji će im i dalje služiti za okupljanja, sastanke i druge aktivnosti, rekla je članica Gradskog veća, Vladanka Stamenković.

Predsednik Saveta, Zoran Stamenković, naglašava da je potrebno urediti još jednu prostoriju u objektu, kako bi unutrašnjost bila kompletno uređena:

– Prioritetna nam je rekonstrukcija Fruškogorske ulice, kako bi se taj deo grada povezao sa naseljem iznad “Vodovoda“, Vinkovačka je još uvek neasfaltirana, a u ulici Tanaska Rajića, problem nam pravi kanalizacija.

U Mesnoj zajednici “Hisar“ živi oko 3.500 građana i ona spada u jednu od većih organizacionih jedinica na teritoriji grada. Lokalna samouprava se, ulaganjem u infrastrukturu, pre svega objekte, trudi da obezbedi nesmetan rad najosnovnijih ćelija društva.

– Na teritoriji grada Leskovca imamo 139 mesnih zajednica, u samom gradskom jezgru-13. U saradnji sa savetima, koji donose odluku o prioritetima, uređene su prostorije u šest objekata, a plan je da, do kraja godine, adaptiramo i preostalih sedam. Početkom 2021. akcenat smo stavili na uređenje zgrada mesnih zajednica u većim naseljima: Grdelici, Pečenjevcu, Brestovcu i Vučju. Novac iz budžeta se opredeljuje prema zahtevu svake mesne zajednice, koja odlučuje o načinu trošenja sredstava, pojašnjava šed Odeljenja za opšte poslove, Milan Popović.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор