Osnovna škola “Vožd Karađorđe” dobila novu fiskulturnu salu (FOTO/VIDEO)

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Osnovna škola “Vožd Karađorđe” u Leskovcu dobila je novu, modernu fiskulturnu salu za šta je Grad do sada izdvojio blizu 35 miliona dinara.

Nova sala imaće modernu podlogu, što uz savremene svlačionice u kojima su instalirane i tuš kabine, ovu školsku salu stavlja u rang modernih sportskih objekata.

Završetak radova na izgradnji i unutrašnjem uređenju bio je povod za današnju posetu gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića. U toku je procedura za dobijanje upotrebne dozvole i nabavku sportskih rekvizita, koševa, golova ali i opreme za svlačionice, nakon čega će fiskulturna sala biti i svečano otvorena i predata učenicima i nastavnicima na korišćenje.

-Izgradnja ove sale je veoma značajna za učenike osnovne škole „Vožd Karađorđe“ koju pohađaju deca iz Radničkog, Ohridskog i naselja Slavko Zlatanović jer su oni godinama unazad za časove fizičkog vaspitanja koristili adaptiranu učionice. „Na moje veliko zadovoljstvo, a siguran sam i zadovoljstvo učenika i kolektiva škole, to se promenilo i sada „Vožd Karađorđe“ može da se pohvali najboljom i najsavremenijom fiskulturnom salom u gradu, Bavljenje sportom je izuzetno bitno za decu. Doprinosi i fizičkom i psihičkom zdravlju i zbog toga je Grad Leskovac jedan od lidera kada je u pitanju podrška školskom sportu, čiji savez podržava sa milion i dvesta hiljada dinara – rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Direktorica OŠ “Vožd Karađorđe” u Leskovcu Aleksandra Milosavljevića zahvalila je gradu na fiskulturnoj sali koju su roditelji, učenici i zaposleni čekali od 1. septembra 1989. godine kada je škola primila prve đake. Direktorka Milosavljević je istakla posebnu zahvalnost nekadađnjem direktoru Toplane Nebojši Krstiću kao inicijatoru ovog projekta i gradonačelniku Goranu Cvetanoviću koji je ovaj projekat sa svojim timom sproveo od početka do samog kraja.

Direktan prenos ovog događaja moglis ste da pratite UŽIVO na našoj Facebokk stranici a snimak možete pogledtai klikim na link OVDE.

Check Also

Eksplozija na pumpi u Brestovcu, ima povređenih

Na benzinskoj punmi u Brestovcu došlo je do eksplozije metana koja je prijavljena policiji oko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *