Završeno asfaltiranje puta do mosta na Južnoj Moravi i Fabrike za preradu otpadnih voda

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Radovi na asfaltiranju opštinskog puta od Leskovca kroz Bogojevce do mosta na Južnoj Moravi su završeni.

Nova moderna saobraćajnica dužine 6.630 metara realizovana je sredstvima Ministarstva privrede kroz projekat „Podrška razvoju lokalne i regionalne infrastrukture“ i iznosu od 23 miliona dinara i grada Leskovca u iznosu od 33,5 miliona dinara, što znači da je ukupna vrednost radova je 56,5 miliona dinara.

Računajući i kompletno asfaltiranje ulice Žikice Jovanovića Španca od raskrsnice sa bulevarom Nikole Pašića do pružnog prela,a ukupno je asfaltirano više od 7 kilometara ulica i puteva na potezu koji se često naziva “Bogjevački put”.

Upravljanje investicijom rukovodi Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja Leskovac, a izvođač radova je „TRACE PZP VRANJE“ d.o.o. iz Vranja, dok je projekat za izvođenje radova uradila JP „Direkcija za urbanizam i izgradnju“ na osnovu koga je izdato rešenje o overi glavnog projekta. Radovi su započeti sredinom marta i biće izvedeni u roku. Prošli smo deonicu, videli ste kvalitet puta, mislim da je značajna zato što je ovde fabrika za prečišćavanje otpadnih voda u vrednosti od 10,4 miliona evra koju smo završili u periodu od 4 godine koje su iza nas. Zato se za Jašunjske manastire sve više ljudi interesuju i turisti i verski turizam je nešto čemu ćemo posvetiti dodatnu pažnju u narednom periodu – reka je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić istakao je da su radovi urađeni kvalitetno.

Ova deonica opštinskog puta je najveća koja je rekontrusiana. Pri tom su radovi izvedeni tako da je kompletna oprema ugrađena, asfaltiranje je urađeno u dva sloja a mi smo pre toga imali skidanje kocke. Zatim smo uradili ogradu na mostovima u dužini od 420 metara, urađena je kompletna signalizacija, postavljeno je 250 smerokaza, i biće postavljeno oko 150 znakova. Put će biti kompletno opremljen, tako da imamo jednu savremenu saobraćajnicu – kazao je Novica Nikolić.

Tok konferencije za medije mogli ste UŽIVO da pratite na našoj Facebook stranici, a snimak možete pogledati na linku OVDE.

Check Also

Eksplozija na pumpi u Brestovcu, ima povređenih

Na benzinskoj punmi u Brestovcu došlo je do eksplozije metana koja je prijavljena policiji oko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *