Zajedničkim delovanjem do trajnog stambenog rešenja Roma u Nišu

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sastao se u Beogradu sa državnim sekretarom u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodragom Poledicom u vezi pronalaženja prihvatljivog rešenja koje će dovesti do poboljšanja uslova stanovanja romske zajednice u naselju „Crvena zvezda“ u Nišu.

Imajući u vidu da je u maju mesecu, u Nišu, održana Konferencija posvećena slučaju romskog naselja „Crvena zvezda“, kojoj su prisustvovale sve zainteresovane strane, kao i romska zajednica u cilju rešavanju problema, današnji sastanak održan je radi donošenja zaključaka i definisanja daljih aktivnosti koje je potrebno realizovati kako bi se sistemski i trajno rešio navedeni problem.

Dogovoreno je da u toku sledeće nedelje u Nišu, bude održan sastanak sa predstavnicima Investitora, koji ima prava na zemljište na kojem se nalazi romsko naselje, ali i sa predstavnicima zajednice i zainteresovanim stranama, kako bi se utvrdile potrebe i zahtevi svih učesnika, na osnovu kojih će biti doneti zaključci za dalji rad. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, istakao je da je grad Niš spreman da da svoj doprinos u cilju integracije Roma i Romkinja, poboljšanju uslova stanovanja, kao i uslovima života sa aspekta socijalnog uključivanja.

Miodrag Poledica, zaključio je da je aktivno učešće zajednice i zajedničko donošenje rešenja koje je prihvatljivo za sve strane od izuzetnog značaja čime će se zadovoljiti potrebe stanovnika romskog naselja „Crvena zvezda“ ali i uspostaviti neophodna procedura za sve aktivnosti. Sastanku su pored predstavnika grada Niša prisustvovali i predstavnici Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Kancelarije visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

Check Also

Dvojica osumnjičena za KD teška telesna povreda, jedan od napadača posle tuče oštrim predmetom više puta ubo drugog napadača

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, brzim i efikasnim radom, a po nalogu Višeg javnog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *