Privode se kraju radovi na izgradnji toplovoda do OŠ “Vasa Pelagić”

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Radovi na izgradnji toplovoda do OŠ”Vasa Pelagić” koji su određeno vreme stali, a nakon rešavanja imovinsko pravnih odnosa u decembru ponovo nastavljeni, privode se kraju.

Reč je o deonici dugoj 660 metara, koja prolazi od ulice Đure Salaja pa sve do Medicinske škole.

“Vrednost ovih radova je 16,5 miliona dinara, a za tu namenu na ime subvencija grad je Toplani uplatio sredstva u iznosu od 16 miliona dinara. Izgradnjom ove deonice toplovoda stvoreni su uslovi za nove potencijalne priključke kako stambenih objekata, tako i individualnih domaćinstava, čime bi se dodatno smanjila emisija ugljen monoksida u ovom delu grada kazao je predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović.

Direktor “Toplane” Tomica Jovanović, govorio je o tehničkim karakteristikama.

“Toplovod je izgrađen od predizolovanih cevi sa ugrađenim sistemom za detekciju curenja, zato u svakom trenutku možemo locirati mesto potencijalnog curenja.Pored ove značajne investicije grad Leskovac je uložio i sumu od 32 miliona dinara za nabavku dva kombinovana gorionika u kotlarnici Dubočica – kazao je Jovanović, dodavši da je ovo preduzeće ukinulo obavezu plaćanja priključka na toplovod kako za stambene, tako i poslovne objekte kako bi se omogućilo priključenje što većeg broja korisnika na sistem daljinskog grejanja.

Direktor OŠ”Vasa Pelagić” , Aleksandar Cincar Janković iskoristio je priliku da pomene ulaganja u ovaj školski objekat nekoliko godina unazad.

“U našoj školi je mnogo toga urađeno. Energetska sanacija objekta, ograđeno i uređeno dvorište, u toku je druga faza renoviranja fiskulturne sale, toaleti… I škola je potpuno drugačija u odnosu na ranije godine – kazao je Janković.

Check Also

Takmičenje u besedništvu: Oda Vladiki Nikolaju Velimiroviću u Domu kulture Vučje

U Domu kulture “Vučje” održaće se 23. maja 2024. godine jedinstveno takmičenje u besedništvu posvećeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *