Privode se kraju radovi na izgradnji toplovoda do OŠ “Vasa Pelagić”

Radovi na izgradnji toplovoda do OŠ”Vasa Pelagić” koji su određeno vreme stali, a nakon rešavanja imovinsko pravnih odnosa u decembru ponovo nastavljeni, privode se kraju.

Reč je o deonici dugoj 660 metara, koja prolazi od ulice Đure Salaja pa sve do Medicinske škole.

“Vrednost ovih radova je 16,5 miliona dinara, a za tu namenu na ime subvencija grad je Toplani uplatio sredstva u iznosu od 16 miliona dinara. Izgradnjom ove deonice toplovoda stvoreni su uslovi za nove potencijalne priključke kako stambenih objekata, tako i individualnih domaćinstava, čime bi se dodatno smanjila emisija ugljen monoksida u ovom delu grada kazao je predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović.

Direktor “Toplane” Tomica Jovanović, govorio je o tehničkim karakteristikama.

“Toplovod je izgrađen od predizolovanih cevi sa ugrađenim sistemom za detekciju curenja, zato u svakom trenutku možemo locirati mesto potencijalnog curenja.Pored ove značajne investicije grad Leskovac je uložio i sumu od 32 miliona dinara za nabavku dva kombinovana gorionika u kotlarnici Dubočica – kazao je Jovanović, dodavši da je ovo preduzeće ukinulo obavezu plaćanja priključka na toplovod kako za stambene, tako i poslovne objekte kako bi se omogućilo priključenje što većeg broja korisnika na sistem daljinskog grejanja.

Direktor OŠ”Vasa Pelagić” , Aleksandar Cincar Janković iskoristio je priliku da pomene ulaganja u ovaj školski objekat nekoliko godina unazad.

“U našoj školi je mnogo toga urađeno. Energetska sanacija objekta, ograđeno i uređeno dvorište, u toku je druga faza renoviranja fiskulturne sale, toaleti… I škola je potpuno drugačija u odnosu na ranije godine – kazao je Janković.

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *