”MRAK”- film koji će vas rasplakati, od marta u domaćim bioskopima

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Foto:Kiril Prodanov

Nastao po istinitom događaju, ovaj film nijednog gledaoca neće ostaviti ravnodušnim, jer smo svi bili svedoci pogroma Srba na Kosovu, u martu 2004. godine

Film ”Mrak” je pokupio nagrade u Trstu i Kelnu, osvojivši, pre svega, naklonost publike. Srpsku premijeru imaće krajem februara na Festu, a u bioskope stiže sledećeg meseca.

Snimanje ovog ostvarenja koje se svrstava među psihološke trilere, počelo je 2019. godine, u okolini Vranja, po scenariju inspirisanom pričom o porodici koja, nakon ratnih sukoba devedesetih, ostaje na svom ognjištu, u planinskoj zabiti na Kosovu i Metohiji.

Foto: Kiril Prodanov

Drama se odvija u leto 2004. godine, nakon “martovskog pogroma” i prati sudbinu jedanaestogodišnje devojčice Milice koja živi sa majkom i dedom iščekujući i dalje informaciju da li su joj otac i ujak, koji su nestali godinu dana pre toga, uopšte živi.

Danju ih štiti Kfor, a noću preživljavaju strašna mučenja.

– Ovo je priča o zlu koje ne može biti razdvojeno od našeg bića. Moji junaci žive u iskonskom strahu od mraka, od onoga što ih čeka kada padne noć. I posle skoro dvadeset godina od pogroma 2004. Srbi na Kosovu i Metohiji žive u strahu. Mrak je metafora tog straha – izjavio je za pojedine medije reditelj Dušan Milić.

Zanimljivo je da devojčicu Milicu igra Prokupčanka, Miona Ilov, a ostale uloge poverene su Slavku Štimcu, Danici Ćurčić, Nikoli Rakočeviću, makedonskom glumcu Koletu Angelovskom, Slaviši Čuroviću i bosanskoj glumici Slađani Bukejlović.

Tu je i Flavio Parenti, italijanski glumac zapažene umetničke biografije, koji u filmu tumači italijanskog vojnika KFOR-a, Mauricija.

Film ”Mrak” je srpsko-dansko-bugarsko-grčko-italijanska koprodukcija. U nastavku pogledajte zvaničan trejler.

Check Also

Izgradnja primarne vodovodne mreže od Velikog Trnjana do Palikuće privodi se kraju

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, istakao je danas značaj završetka projekta izgradnje primarne vodovodne mreže od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *