U naredne dve nedelje stižu nove količine vakcina protiv sezonskog gripa

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da Srbija prvi put jedina u regionu ima sve količine vakcine protiv gripa u predviđeno vreme, navodeći da je procenat vakcinacije veći nego ranije.

“Srbija je odradila kampanju i objasnila ljudima šta znači vakcina. Imali smo 300.000 vakcina ostali smo na 9.000 vakcina. U narednih nedelju dana ili dve nedelje stižu nove, dodatne količine i biće ih u svim domovima zdravlja”, rekao je Lončar .

On je rekao i da je upotreba antibiotika od 2015. godine do danas smanjena za 37,6 odsto, ukazujući da je bila nasleđena situacija da se deci propisivalo tri do pet puta više antibiotika nego u centralnoj i severnoj Evropi.

Ministar zdravlja je, odgovarajući na pitanje šta je još potrebno uraditi da bi se poboljšale zdravstvene usluge, kazao da je njegov cilj da se prvo uloži u zaposlene u zdravstvu, lekare, tehničare…

“Želimo da zapošljavamo najbolje, da oni ostanu ovde, da nastavimo da ulažemo u infrastrukturu. Važno je da zemlja bude stabilna, da ekonomija bude dobra i da imamo više novca za ulaganje, da bismo gradili nove bolnice i nabavljali novu opremu”, rekao je Lončar.

Check Also

Održana druga sednica Štaba za vanredne situacije grada Leskovca

Danas je održana druga sednica Štaba za vanredne situacije grada Leskovca na kojoj su usvojene …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *