Počeli radovi na uređenju saobraćajnice ka budućem distributivnom centru “Statovac- komerc”

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Dok leskovačka kompanija ‘’Statovac-komerc’’ privodi kraju pripreme za početak gradnje distributivnog centra u Zelenoj zoni, na  površini od nedavno kupljena dva hektara, lokalna samouprava ispunjava obećanje i ulaže u stvaranje infrastrukturnih preduslova  za oživljavanje budućeg poslovnog prostora.

Za izgradnju i uredjenje saobraćajnice dužine gotovo 400 metara, kojom će se stizati do budućeg distributivnog centra, ugradnju kanala za odvodjenje atmosferske kanalizacije i postavljanje uličnog osvetljenja, grad  iz budžeta izdvaja 33 miliona dinara. 

“Radovi su povereni grupi izvodjača, na čelu sa preduzećem ‘’Perica Jović’’ iz Vlasotinca, a rok za završetak  je 60 dana. U Zelenoj zoni su prošle godine izgradjeni saobraćajnica u dužini od 500 metara, parking prostor, trafo stanica, osvetljenje i druga putna i komunalna infrastruktura, u koju je grad uložio 42,7 miliona dinara.  Kružna raskrsnica kod Zelene zone, izgrađena je 2016. i tu nam je država maksimalno pomogla sa 37 miliona dinara, podsetio je gradonačelnik Goran Cvetanović  i dodao da lokalna samouprava radi sa ciljem da doprinese pokretanju Zelene zone.

Saobraćajnica će biti ograničena jednostranim trotoarom, presvučena sa dva sloja asfalta i osvetljena sa 11 uličnih svetiljki. Projekat je uradilo Javno preduzeće ‘’Urbanizam i izgradnja’’, a pre početka radova uredno su pribavljene sve neophodne dozvole.

S.Ć.

Check Also

Još jedna teretana na otvorenom iza Tehnološkog fakulteta

Leskovac je danas dobio još jednu teretanu na otvorenom koja se nalazi iza Tehnološkog fakulteta, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *