Uredjenje prostora za postavljanje kontejnera u centralnim gradskim ulicama

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U ulici Moše Pijade u Leskovcu, krajem prošle nedelje, u okviru programa održavanja javnih gradskih površina, počeli su radovi na ograđivanju prostora za postavljanje kontejnera za odlaganje smeća.

 

Oni će, zatim, biti nastavljeni i u ulicama Ilije Strele, Josifa Kostića i Nikole Skobaljića. Naručilac posla je leskovačka Direkcija, izvođač je firma “Pionir” iz Vlasotinca, a vrednost investicije je oko 950.000 dinara sa PDV-om.

Cilj nam je da sa saobraćajnica i pešačkih površina uklonimo kontejnere i da im definišemo pozicije u skladu sa našim planom, kaže direktor Direkcije, Milenko Milenković. Prošle godine smo izgradili 14 kontejnerskihg niša u centralnoj gradskoj zoni, za šta smo izdvojili oko million dinara. Radovi su u 2015. godini izvedeni u ulici Cara Lazara, Radoja Domanovića, Slobodana Penezića i na Masarikovom Trgu.

U ovoj godini postavićemo još 18 niša, od kojih će deo biti u onim ulicama u kojima se trenutno rekonstruišu trotoari, npr. ulicama Strahinjića Bana i Radničkoj, izjavio je Milenković.

Uporedo sa ograđivanjem prostora za kontejnere, na pešačkim i zelenim površinama postavljaju se zaštitne ograde. Radovi su završeni u ulici Stojana Ljubića, a trenutno se izvode u ulici Moše Pijade. Vrednost radova je oko 1.600.000 dinara sa PDV-om, a izvođač je preduzeće Balkan iz Crne Trave. Predviđena je ugradnja zaštitne ograde u dužini od oko 590 metara. Rok za završetak radova je 45 dana.

Prema rečima direktora Direkcije, cilj ovog projekta je zaštita pešaka, ali i zelenih površina, tamo gde postoje teškoće sa njihovim održavanjem. U prošloj godini, ovi radovi su izvedeni u ulici 28. Marta, gde je postavljena zaštitna ograda u dužini od oko 120 metara.

A. Jovanović

Check Also

Mladi iz Leskovca na stručnoj praksi kod 25 poslodavaca

Nacionalna služba za zapošljavanje filijala Leskovac danas je podelila ugovore za realizaciju mere stručne prakse …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *