U nedelju u Leskovcu bez uputa i termina: decu će pregledati fizijatri, za odrasle pregledi pulmologa i krvna slika, tumor markeri i provera hormona štitne žlezde

I ove nedelje u Leskovcu će biti organizovani besplatni lekarski pregledi i analize krvi bez uputa i zakazivanja termina, čak i bez overene zdravstvene knjižice.

Opšta bolnica Leskovac dostavila je medijima sledeće obaveštenje:

“Obaveštavamo vas da će se preventivni pregledi održati u nedelju , 26. maja u period od 8 do 17h ,koje će vršiti lekari Opšte bolnice Leskovac i Doma zdravlja Leskovac u organizaciji Ministarstva zdravlja.

Organizuju se fizijatrijski prregledi dece predškolskog  i školskog uzrasta kojima će biti pregledana kićma, stopala i celokupni lokomotorni sistem i ovi će se pregledi vršiti u prostorijama Doma zdravlja u ambulanti Službe rehabilitacije , ambulanta  broj 234 i 238 .

Za odrasle će biti pregleda krvne slike , provera hormona štitne žlezde  i timor markeri prostate i to u prostorijama laboratorije Opšte bolnice Leskovac  i laboratorije Doma zdravlja Leskovac.

Biće organizovani i pulmološki pregledi gde će se meriti krvni pritisak (a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina potrebno je uraditi i rentgen pluća) i navedeni pregledi će se raditi u ambulanti  Službe pneumoftiziologije tj. grudno odeljenje u Opštoj bolnici Leskovac .

Građani će moći da bez zakazivanja , bez zdravstvenog osiguranja i bez uputa  obave sve gore navedene prglede. Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 17 časova.” – navodi se u informaciji dr Nebojše Dimitrijevića, direktora Opšte bolnice Leskovac.

Check Also

NAPRED, ORLOVI! Srbija može protiv Slovenije – podrži je i ti PATRIOTSKIM TIKETOM!

Srbija je favorit protiv Slovenije – iskoristi najveće kvote! Očekivano ili ne, fudbaleri Srbije poraženi …