Gradonačelnik Goran Cvetanović na predstavljanju novog izdanja Sive knjige 2024. NALED-a

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Danas je u Palati Srbije na 16. godišnjoj konferenciji o ekonomskim reformama u Srbiji održano predstavljanje novog izdanja Sive knjige 2024. NALED-a kom je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca i član UO NALED-a po treći put, dr sci. med. Goran Cvetanović sa saradnicima Zoranom Vukašinovićem, sekretarom Skupštine grada Leskovca i Novicom Nikolićem, direktorom JP Urbanizam i izgradnja.

Uvodno obraćanje i pregled preporuka Sive knjige izneo je Dejan Đokić, predsednik IO NALED-a.

„U novoj publikaciji Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) „Siva knjiga 16“ ukupno 13 preporuka dobilo je oznaku „Bezgotovinska plaćanja“zbog njihove važnosti za suzbijanje sive ekonomije i daljeg razvoja elektronske uprave i poslovanja.“

On je na predstavljanju publikacije, kazao da nova Siva knjiga donosi i 19 novih i 81 ažuriranu i unapređenu preporuku za uklanjanje administrativnih prepreka poslovanju u Srbiji.

„Iako cela Siva knjiga počiva na evropskim vrednostima i principima fer konkurencije, transparentnosti, vladavine prava i održivog razvoja i ove godine izdvojili smo 18 reformskih inicijativa koje su ponele EU bedž zbog svog naročitog značaja za brže evropske integracije Srbije“, rekao je Đokić.

O perspektivi i reformskim prioritetima međunarodne zajednice govorili su Mateo Kolanđeli, direktor EBRD za Zapadni Balkan, nj. e. Anika Ben David, ambasadorka Švedske u Srbiji i nj. e. Emanuel Žiofre, šef delegacije i ambasadro EU u Srbiji, dok su o perspektivi i reformskim prioritetima Vlade Srbije govorili dr Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija, dr Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, i prof. dr Danica Grujičić, ministarka zdravlja.

Na samom kraju dešavanja održano je svečano zaključenje i dodela godišnjih priznanja i u tom delu se prisutnima obratio Vladislav Cvetković, Leskovčanin i predsednik UO NALED-a.

Gradonačelnik Cvetanović razgovarao je i sa predsednikom Cvetkovićem, ali i drugim međunarodnim zvaničnicima i zvaničnicima Vlade.

Za reformatora godine izabran je Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija i tom prilikom mu je uručeno priznanje.

Check Also

Još jedna teretana na otvorenom iza Tehnološkog fakulteta

Leskovac je danas dobio još jednu teretanu na otvorenom koja se nalazi iza Tehnološkog fakulteta, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *