Vlasotince: Roditeljima prvaka po 10.000 dinara od opštine

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ja danas imam jednu lepu vest za vas i vaše roditelje: opština Vlasotince obezbedila je i ove godine jednokratnu novčanu podršku i uplatila je po 10.000 dinara roditelju, odnosno staratelju, svakog đaka prvaka u našoj opštini – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović pozdravljajući učenike prvog razreda u osnovnim školama „8.oktobar“ i „Siniša Janić“.

-Danas krećete na dug put odrastanja, na kome vas čekaju mnoge lepe stvari, ali i mnogi izazovi.Sa izazovima ćemo da se borimo zajedno, a u lepim stvarima uživajte sami – rekao je Petrović i podsetio da je opština u saradnji sa republičkim institucijama u poslednjih pet – šest godina uložila nekoliko stotina miliona dinara u obnovu i rekonstrukciju vlasotinačkih škola.

Direktor OŠ „8.oktobar“ Svetlana Kocić zahvalila je roditeljima što su ono najdragocenije što imaju poverili ovoj školi na čuvanje i pozvala ih na aktivan odnos tokom školovanja njihove dece.

-Sve je rešivo. Treba samo da razgovaramo Ja verujem da ćemo zajedno od ove dece napraviti dobre i poštene ljude na kraju njihovog školovanja – rekla je Kocić.

Deca su dobila poklone, a stariji drugari pripremili su im priredbu za doček. I direktor OŠ „Siniša Janić“ Goran Mitić zahvalio je roditeljima na poverenju.

-Verujem da ćete na kraju školovanja biti zadovoljni onim što ćemo mi pružiti deci i što će ona poneti iz ove škole – rekao je Mitić.

Ove godine je u prvi razred vlasotinačkih osnovnih škola krenulo 187 učenika. Pre početka nastave intonirana je himna Republike Srbije „Bože, pravde“.

Check Also

Održana druga sednica Štaba za vanredne situacije grada Leskovca

Danas je održana druga sednica Štaba za vanredne situacije grada Leskovca na kojoj su usvojene …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *