hotel bell

Ulaganje u nekretnine – apartmani za izdavanje kao isplativa investicija

Domaće tržište nekretnina oduvek ima zanimljivu kupoprodajnu dinamiku. Ponuda i potražnja stanova i kuća sve je veća i raznovrsnija, a poslednjih godina, zahvaljujući opcijama koje nude internet i moderne tehnologije, cela situacija postala je još intenzivnija.

Ljudi vide ulaganje u nekretnine kao pametan finansijski, ali i preduzetnički potez, pogotovo kada je reč o kupovini stanova apartmanskog tipa. Investirati u stan na dobroj lokaciji, pogotovo u mestu velikog turističkog potencijala, pokazalo se kao izuzetna računica za zaradu. Interesuje vas kupovina nekretnine i želite da uđete u posao izdavanja apartmana ili razvijete stan na dan biznis? Investiciona kupovina apartmana može biti idealno rešenje, ali pre toga razmislite o sledećim pitanjima.

Kakvi apartmani su najpopularniji?

Kada su u pitanju apartmani, postoje razne dostupne opcije na tržištu. Među najatraktivnijim ponudama su svakako luksuzni apartmani u izgradnji, pogotovo ako podrazumevaju prodaju po nižim cenama od onih završenih stanova. Dobar primer pametne investicije jeste ulaganje u apartmane u Sokobanji, jer je reč o jednoj od najposećenijih banja u zemlji i mestu sa velikim turističkim potencijalom. Ukorak sa stanovima u ovoj banji idu i apartmani na prodaju u Vrnjačkoj Banji, Kopaoniku i Zlatiboru.

Uglavnom je reč o nekretninama koje se grade po najvišim evropskim standardima. S ciljem da se gostima obezbedi maksimalna udobnost i komfor, ove jedinice se opremaju kombinujući savremeni stil sa rustičnim okruženjem. Glamuru apartmana doprinose i dodatni spa i wellness sadržaji, vrhunska sanitarija i prateća kupatilska galanterija, kao i stolarija najvišeg kvaliteta.

Kada se kupuje stan, odnosno apartman u izgradnji, kao kupac možete uveliko uticati na izbor materijala. Prema tome, ovo je pravi korak za sve one koji žele da kupe nekretninu apsolutno po svom ukusu.

Prednosti kupovine apartmana u izgradnji

Kao što je već pomenuto, prednosti kupovine apartmana u izgradnji postoje, a ne tiču se samo povoljnije cene kvadrata. Izdvojićemo samo neke od glavnih benefita:

Možete izabrati apartman

Jedna od najznačajnijih prednosti kupovine apartmana u izgradnji jeste ta što kao budući vlasnik možete birati tip jedinice koju kupujete. Odgovara vam garsonjera ili biste radije uložili u jednosoban ili dvosoban stan? Ako odlučite da stan kupite direktno od investitora, u toku pregovora možete naznačiti sve svoje preferencije, od kvadrature i strukture stana do sprata na kom će se nalaziti.

S obzirom da se savremene zgrade pažljivo projektuju, te da je akcenat na dizajnu i najnovijoj tehnologiji, uvek možete računati na visoki standard komfora i glamura. Lux jedinica koju izaberete može da bude na prvom spratu, u potkrovlju, sa ili bez balkona, upravo onako kako želite i dogovorite sa investitorom.

Enterijer adaptiran prema sopstvenim željama i potrebama

Kada kupujete apartman u izgradnji, možete uticati ne samo na materijale koji se koriste, već i na dizajn enterijera. Kreiranje prostora koji oslikava vaš ukus, stil i potrebe poprilično je jednostavno ako se dogovorite sa arhitektom i dizajnerom enterijera. U ovoj fazi radova moguće je prilagoditi, dakle, postojeći projekat sopstvenim željama i tako poštedeti sebe dodatnih troškova i ulaganja koje biste možda imali da adaptirate već izgrađen stan. BIlo da je reč o dekoraciji zidova, izboru podnih obloga ili nečemu trećem, ovu prednost svakako vredi iskoristiti.

Postajete prvi vlasnik novog apartmana

Bez svake sumnje, kupovina novogradnje donosi brojne benefite, a to što dobijate ključeve apartmana u kom je sve novo jedan je od glavnih. Kao prvi vlasnik možete biti sigurni da je sve novo, funkcionalno i ispravno, od stolarije, preko podova do kupatilske galanterije. Dobijate apartman u kom su svi radovi završeni i gde nema potrebe ni za adaptacijom ni za renoviranjem izvesno vreme. Prema tome, ostaje da uredite enterijer po svojoj želji i prilagodite stan za izdavanje.

Koji su benefiti izdavanja apartmana?

Ukoliko se odlučite za kupovinu apartmana s namerom da razvijete poslovanje, odnosno da ga izdajete turistima možete računati na brojne prednosti. Jednom uređen i doteran stan, pogotovo ako je reč o lux apartmanu, omogućava redovne pasivne prihode. Naravno, možete s opredeliti za varijantu da prepustite investitoru ili agenciji kompletnu brigu oko marketinga, izdavanja i čišćenja apartmana. Takođe, postoji opcija da sami upravljate logistikom izdavanja, prijema gostiju i održavanja stana.

Činjenica je da mogućnost bržeg povrata uloženog novca postoji, upravo zato što je reč o apartmanu koji se izdaje u turističkom mestu. Primera radi, ako uložite u apartman u izgradnji u Sokobanji i dajete ga u dnevni zakup, velike su šanse da ćete povratiti uloženo u roku od desetak godina.

Kako do apartmana?

Život i poslovanje u digitalnom svetu imaju svoja pravila i brojne prednosti. Ako želite da kupite ili iznajmite stan danas, dovoljno je da posetite neku pouzdanu online platformu za prodaju nekretnina pregledate oglase i izaberete onaj koji vam se najviše dopada i odgovara vašem budžetu. Uvek postoji opcija da angažujete agenta za nekretnine i veći deo procesa prepustite profesionalcima.

No, jedna od najpametnijih odluka može da bude kupovina apartmana direktno od investitora. To znači da nema plaćanja provizije posredniku, bilo da je reč o kupovini za keš ili putem stambenog kredita. Kako je u pitanju novogradnja, kupci kojima je ovo prva nekretnina mogu da računaju i na povraćaj PDV-a.

Sveukupno, kupovina apartmana u izgradnji sjajna je prilika za ulaganje u nekretnine i ostvarivanje prihoda od izdavanja. S obzirom da su cene nekretnina u stalnom porastu, uslovi su i više nego povoljni za ovaj vid investicije. U Sokobanji, na Zlatiboru, Kopaoniku ili bilo kom drugom odmaralištu u zemlji gde se uvek traži dodatno mesto za smeštaj, ulaganje će se dvostruko isplatiti.

Kako uvek imate mogućnost da apartmanski prostor uredite i personalizujete prema svojim željama, možete i sami uživati u boravku, kad god to poželite. Prema tome, ne samo da ćete brže povratiti novac koji ste uložili, već uvek možete da imate siguran smeštaj za odmor za sebe i porodicu. Bez traženja hotelskog smeštaja i previše peripetija, možete upoznati sve lepote i znamenitosti kraja u kom ste kupili nekretninu i tako u svakom smislu pretvoriti ovo ulaganje u svoju korist.

Fotografije:

  1.   https://www.pexels.com/photo/cozy-sofa-and-table-with-chairs-in-contemporary-living-room-6585598/
  2. https://www.pexels.com/photo/full-frame-shot-of-residential-building-324629/

Check Also

Leskovčanin tokom suđenja vređao sudiju, pa kažnjen pritvorom

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su M. R. (1972) iz ovog grada grada, …

Оставите одговор