Saksije na električnim stubovima u Grdelici na meti vandala

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Saksije sa cvećem koje se, radi dekoracije, nalaze na električnim stubovima duž ulice “29 Novembar” u Grdelici i ovih dana su, po ko zna koji put, na meti vandala.

Zbog toga iz JKP “Grdelica” apeluju na stanovnike da pomognu da se ovi ukrasi na otvorenom prostoru što duže očuvaju.

– Reč je o maloletnicima, koji, vraćajući se noću iz provoda, lome saksije i drugu dekoraciju,a koji za to dobiju krivične prijave, plate štetu i nastave sa razbojničkim ponašanjem, kaže direktor JKP “Grdelica” Zoran Jović. Molimo naše sugrađane da to više ne čine, već da doprinesu tome da Grdelica dobije još lepši izgled i postane bolje mesto za život svih nas, kaže Jović.

JKP “Grdelica” je, inače, nadavno završilo radove na uređenju kružne raskrsnice na ulazu u varošicu sa auto-puta, ispred renovirane zgrade Mesne zajednice postavljena je česma, u centru Grdelice uklonjena je divlja deponija, na čijem će mestu uskoro “nići” novi mobilijar za decu.

– U okviru javnih radova, čija je realizacija počela pre desetak dana, predviđeno je uklanjanje korova i građevinskog otpada koji se godinama gomilao na lokacijama kod crkve i iza škole u Grdelici. Preko Nacionalne službe za zapošljavanje, kroz program javnih radova, na period od tri meseca, angažovano je 15 radnika, objašnjava Jović.

U plastenicima ovog javno-komunalnog preduzeća, takođe, uveliko se priprema cveće za prolećnu sadnju, koja će krajem maja biti obavljena na širem području grada. Ovogodišnjim planom, predviđeno je i čišćenje obale kozaračke reke i uklanjanje divljih deponija na području Sela Grdelice i Oraovice. U nadležnosti JKP “Grdelica” je i uređenje prilaznih puteva i grobnih parcela, čiji su vlasnici potpisali ugovor sa preduzećem. Takvih je, prema rečima drektora Jovića, veoma malo, jer meštani parcele, uglavnom, sami održavaju. Cena ove usluge, inače, iznosi 600 dinara na godišnjem nivou.

Radnici grdeličkog preduzeća, na tenderu su dobili i uslugu održavanja sportskih terena i mobilijara na području Leskovca, i nakon uskršnjih praznika, sa intenzivnim uređenjem će se krenuti u parku “9 Jugovića”, u Dubočici i Radničkom naselju

A. Jovanović

Check Also

Novi trotoari na delu Bojničkog puta na izlazu iz Leskovca

Radovi na relaciji između grada Leskovca i opštine Bojnik, odnosno na državnom putu IIa reda, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *