Pokret socijalista: Šaltere Centra za socijalni rad otvoriti u Vučju, Grdelici i Brestovcu

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Kako bi usluge Centra za socijalni rad bile jednako dostupne stanovnicima svih delova grada, Gradski odbor Pokreta socijalista u Leskovcu pokrenuće inicijativu za otvaranje ispostava ove socijalne ustanove pri Uslužnim centrima u Vučju, Grdelici i Brestovcu.

 

Na konferenciji za novinare, predsednik GrO Pokreta socijalista Leskovac, Božidar Vučković, rekao je da je u proteklom periodu oblast socijalne zaštite normativno uređena i da su definisani svi kriterijumi kako bi ona bila dostupna svim građanima. Lokalna samouprava izborila se, ujedno, sa problemima i nedostacima nasleđenim od prethodne vlasti u Leskovcu, u potpunosti su izmirena dugovanja u oblasti socijalne zaštite, a sve tekuće obaveze se na vreme isplaćuju, što je veoma bitno, jer je reč o socijalno najosetljivijoj kategoriji stanovništva, izjavio je Vučković.

Iako se možemo pohvaliti dobrim rezultatima u ovoj oblasti, to ne znači da oni ne mogu biti još bolji. Potrebno je da se efikasnost Centra za socijalni rad podigne na još viši nivo i da se pažnja usmeri i ka građanima, preko 50 godina starosti, koji su ostali bez posla, a koji nisu zdravstveno sposobni da se bave povremenim ili sezonskim poslovima. Reč je o velikom broju takvih građana, koji, iako imaju egzistencijalne probleme, svoja prava ne mogu ostvariti preko Centra za socijalni rad. To je najugroženija kategorija stanovništva, čije probleme nismo do kraja rešili i kojom ćemo, u budućnosti, morati mnogo ozbiljnije i kvalitetnije da se pozabavimo, objasnio je Vučković.

Rade Stojiljković, član Gradskog odbora Pokreta socijalista, zadužen za oblast socijalne zaštite, obrazložio je predlog da se u Vučju, Grdelici i Brestovcu otvori šalter leskovačkog Centra za socijalni rad.

Naša ideja je da usluge Centra približimo građanima u tim mestima, na taj način što bi u tim ispostavama radilo stručno lice koje bi, građanima pružalo potrebnu pomoć i predstavljalo vezu između socijalne ustanove i korisnika. Na taj način bi se olakšao rad službenika Centra za socijalni rad, smanjile bi se gužve i izašlo u susret svim licima kojima je potrebna pomoć na terenu. Za to ćemo pokušati da se izborimo u lokalnoj samoupravi i nadležnom ministarstvu, dodao je Stojiljković.

Check Also

Svečanost povodom 160 godina pravne službe Vojske Srbije

U Nišu je održana svečanost povodom Dana i 160 godina postojanja pravne službe Vojske Srbije. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *