Miting Srpske napredne stranke u Pečenjevcu

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Nakon Brestovca, Srpska napredna stranka predizbornu kampanju nastavila je sinoć i u Pečenjevcu, gde se, na mitingu ispred Doma kulture, okupio veliki broj članova i simpatizera stranke, koalicionih partnera i meštana.

 

Kandidat za odbornika u lokalnom parlamentu, Miloš Cvetanović, podsetio je najpre na rezultate zajedničkog zalaganja lokalne samouprave i meštana Pečenjevca, kojima je život u tom kraju postao mnogo bolji i kvalitetniji.

-To su naizgled male stvari, ali od velike životne važnosti za meštane Pečenjevca i okoline, rekao je Cvetanović. Uspeli smo da renoviramo Dom kulture, saniramo toalete u školi, rekonstruišemo stolariju i povećalmo energetsku efikasnost školskog objekta, uredimo park za najmlađe stanovnike u centru mesta. U toku je uređenje puta u Pečenjevcu i izgradnja mosta na reci Šaranici ka romskom groblju. U toku naredne godine u planu je i renoviranje škole u Živkovu, koja jedina na ovom području još uvek nije uređena, rekao je Miloš Cvetanović.

Lokalna samouprava je uvek podržavala naše zahteve, kako bi okolinu učinili što lepšom i uređenijom. Ono što je važno i što bih istakao je činjenica da smo mnoge velike projekte uradili zajedno sa lokalnom samoupravom, i na taj način smo pokazali da smo jedinstveni i da samo jedinstveniji možemo uraditi još mnogo više za ovaj kraj, dodao je Cvetanović.

Miloš Cvetanović se večeras osvrnuo i na rezultate rada Uprave za imovinu i imovinsko pravne poslove, na čijem se čelu trenutno nalazi.

– Lokalna samouprava završila je sve postupke eksproprijacije za potrebe izgradnje Koridora 10, ulice Dubočica, kružnog toka na raskrsnici Niške ulice i Bulevara Nikole Pašića i Zelenoj zoni. Što je možda i najvažnije, završili smo sve poslove koji su bili preduslov za izgradnju nove fabrike „Jura“ u kojoj će biti mesta za 700 do 1000 naših sugrađana, rekao je Cvetanović. Radili smo i na ustrojavanju imovine grada, tako da Leskovac sada može celishodnije i efikasnije da je koristi. I zato, naglasio je, nemojte da verujete onima čija obećanja u predizbornoj kampanji ostaju samo na rečima. Iza Srpske napredne stranke stoje dela i zato vas pozivam da 24. aprila zajedno sa svojim prijateljima, komšijama, porodicom, izađete na birališta i svoj glas date listi „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, rekao je Miloš Cvetanović.

Ispred „Aktivne Srbije“, jednog iz širokog kruga koalicionih partnera SNS-a, okupljenima se obratila Suzana Stanković Ilić, načelnica Uprave za društvene delatnosti grada Leskovca.

– Ja sam tri i po godine član tima našeg gradonačelnika, i večeras sam ovde da sa vama podelim sva svoja pozitivna iskustva u radu sa ovim velikim čovekom i ukažem na sve ono što je on uradio za naš grad. Ovu priču ne želim da podelim samo sa vama, ovde prisutnima, već je potrebno da je čuju i oni, koji svojim upornim, neargumentovanim, neprincipijelnim kritikama napadaju gradonačelnika plasirajući laži, neistine, manipulacije, obmanjujući javnost, a sve sa očajnim ciljem da osvoje jeftine političke poene i da svoju bezidejnost, nemoć i nesposobnost na taj način kompenzuju, izjavila je Suzana Stanković Ilić. Ovde sam da javno izrazim podršku dr Goranu Cvetanoviću, jer je protekle tri godine pokazao da je sve svoje sposobnosti, potencijale, stavio u službu razvoja Leskovca, a ne svojih ličnih interesa, kao što su činili oni pre njega. Srbija i Leskovac su sada na dobrom putu: Srbija zbog poteza Vlade, zbog opsežnih reformi koje ona sprovodi na čvrsto utabanom putu ka velikoj evropskoj porodici, a Leskovac zbog toga što ima gradonačelnika koji je, svojim znanjem i energijom, bio spreman da se uhvati u koštac sa svim problemima i pokrene ovaj grad sa mrtve tačke, dodala je Suzana Stanković Ilić.

– Kad smo, u novembru 2012. godine prezeli vlast u Leskovcu, u Upravi za društvene delatnosti smo, zahvaljujući prethodnom gradonačelniku, zatekli dugovanja od 309 miliona svojim korisnicima, od čega je 208 miliona dinara bio dug prema školama. Zato se slatko nasmejem kada čujem da neki predstavnici prethodne vlasti kažu kako su u njihovo vreme tekli med i mleko, a sada su škole zapuštene i u jadnom stanju. Zaboravili su, pritom, da su za tri i po godine, zahvaljujući ovoj vlasti, vraćena sva dugovanja, da škole normalno funkcionišu i da je svaka je od njih dobila novo ruho, rekla je, između ostalog, Suzana Stanković Ilić. Danas uspešno radi Fond za mlade talente, što govori o brizi grada o talentovanim studentima i srednjoškolcima, 130 miliona uloženo je u otvaranje novih radnih mesta i razvoj preduzetništva, a preko 100 miliona izdvojeno je za subvencije u poljoprivredi. Pripadnici bivše vlasti kažu da rasipnički trošimo novac, a setite se samo koliko stotina miliona su oni potrošili na bušotine, na solarne elektrane, za engleske koledže koji ne postoje, za neizgrađenu zgradu u Vlajkovoj ulici. Zar to nije rasipanje naših para, para svih građana Leskovca?, rekla je Suzana Stanković Ilić na tribini u Pečenjevcu.

Stanislav Cvetanović, uspešan preduzetnik iz Pečenjevca, jedan od dvojice vlasnika radionice za proizvodnju PVC stolarije i kafane “ Tomina priča“, govorio je o značaju zajedništva na putu do uspeha.

– Na sopstvenom primeru mogu dokazati šta se pomoću sloge i jedinstva može postići, o čemu upravo i govori slogan SNS-a – „Ujedinjeni možemo sve-Srbija pobeđuje“, naglasio je Stanislav Cvetanović.

U pauzama između obraćanja govornika, Pečenjevčani su bili u prilici da čuju pevača Mišu Petronijevića, kao i glumca Ivana Jankovića. Prisutnima na ovom predizbornom skupu, obratio se i lider leskovačkih naprednjaka, Goran Cvetanović.

– Ako dobijemo vaše poverenje, obećavam da ćemo nastaviti započeto, pokrenuti mnoge projekte, kako bi se naš grad i naše Pečenjevce razvijali i jačali. Naš cilj je da u svakom od 144 naseljena mesta ponešto izgradimo, i najbitnije je da smo aktivni, pošteni i da se domaćinski ponašamo prema novcu, izjavio je Cvetanović. U prethodne tri i po godine uradili smo dosta za razvoj ove sredine. U saradnji sa preduzećem „Srbijavode“ uredili smo korito reke Jablanice u dužini od 7 kilometara od ušća u Južnu Moravu do mosta u Živkovu, i morate da priznate da sada u ovom kraju nije bilo poplava, kakvih ste imali decenijama ranije, rekao je, obraćajući se Pečenjevčanima, Cvetanović.

U Razgojnskom Čifluku sanirana je obala Južne Morave, izgrađen je most u Pečenjevcu, u Lipovici je otvorena nova ambulanta, završava se zgrada mesne zajednice, a uspeli smo da sredimo skoro sve škole na ovom području. U Grdanici je izgrađeno dečije igralište, asfaltiran je put u strogom centru sela, u Smrdanu je završen lokani put, gradi se put ka romskom groblju u Pečenjevcu, a za nekoliko dana počinje asfaltiranje opštinskog puta kroz Pečenjevce ka Čekminu Uredili smo atarske puteve u Živkovu, Priboju i Zalužnju, završili poces komasacije, opremili protivgradne stanice. Nakon 15 godina potpunog mraka na ulazu u Leskovac, osvetljena je Pečenjevačka petlja, a grad svake godine izdvaja 200 miliona dinara za ulično osvetljenje u sva 144 naseljena mesta na teritoriji grada. Dosta smo živeli u mraku, poručio je lider naprednjaka na tribini u Pečenjevcu.

Naš prethodnici su uništili 20 hiljada radnih mesta zbog njihove privatizacije i svega onoga što su radili dok su bili na vlasti. Od 2008. do 2012. Godine, oni su se zadužili vrtoglavom brzinom, i to po najvišim kamatama koje su postojale. Zaduženost države 2012-te bila je na nivou od 65 procenata. Ljudi, da su oni ostali na vlasti, mi bismo za 60 dana mogli da stavimo katanac na budžet Srbije! I Leskovac su oštetili za 94 miliona dinara, jer su prijateljskim firmama davali avanse za posao koji nikada nije završen. To je njihova priča o poštenju i moralu. Milion evra nas košta „topla voda“ koju su oni izmislili. Mi smo uspeli da taj proces zaustavimo, da vratimo dve milijarde dinara duga koji su nam ostavili i da polako stvari menjamo na bolje, rekao je Cvetanović.

Goran Cvetanović najavio je da će premijer Aleksandar Vučić u ponedeljak otvoriti deonicu autoputa od Grabovnice do Grdelice, dužine 5,6 kilometara. Za sve važne projekte, Leskovac je imao podršku premijera i zato vas pozivam da mu se pridružimo na ovom otvaranju, poručio je Cvetanović. Naši prethodnici su tokom čitavog mandata gradili po 15 kilometara autoputa, a mi smo samo u roku od nekoiliko meseci napravili 30 likometara. Vučić sa svojim timom godišnje izgradi 100 kilometara puta, što je bila nemoguća misija za sve one pre nas, dodao je Cvetanović.

On je pozvao meštane Pečenjevca da na izbore izađu u što većem broju i glasaju za listu broj 1. Sve ispod 50 posto za nas će biti neuspeh, samo 50+1 je ono čemu težimo, a pokažite mi da smo spremni da imamo mnogo više od toga, poručio je Goran Cvetanović na tribini u Pečenjevcu.

Check Also

Cvetanović: Više ne mogu da slušam neistine, saopštenja koja svi objavljuju a koja nemaju osnova – Počećemo da formiramo knjigu laži

Na današnjoj konferenciji za medije, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, dao je odlučan odgovor na prozive …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *