Početna / DRUŠTVO / Počeli radovi na rekonstrukciji deonice na ulazu u Grdelicu
Dionis Restoran Leskovac

Počeli radovi na rekonstrukciji deonice na ulazu u Grdelicu

U Grdelici su danas počeli radovi na rekostrukciji ulaza u Grdelicu do kružnog toka u selu Oraovica u ukupnoj dužini od 570 metara.

Tim povodom gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je istakao da će ova deonica ulaza u Grdelicu dobiti posle 4 decenije izgled kakav zaslužuje.

„Rehabilitacija ove deonice puta na ulazu u varoš Grdelicu je veoma značajna, zato što ova deonica više decenija predstavlja problem i rizik za sve učesnike u saobraćaju, vozače i naročito pešake. Radovima na njoj, u vrednosti od 34 miliona dinara, kao i ostalim radovima sprovedenim na teritoriji Grdelice, poput rehabilitacije ulice Bore Pešića u vrednosti od 36 miliona dinara, Koridori Srbije doprinose podizanju kvaliteta saobraćajne infrastrukture leskovačkog kraja. Ovaj auto-put je značajan za čitavu Srbiju, jug i Leskovac zato što savremeni auto-putevi poput njega doprinose privrednom razvoju, investicijama a time i otvaranju novih radnih mesta,“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Ispred Koridora Srbije medijima se obratio i Leonid Vukomanović, šef projekta „Jug“ koji je izrazio zadovoljstvo što će žitelji Grdelice dobiti moderan kolovoz koji će pružiti bezbednost, kako za vozače tako i za pešake.

“ Ovo je poslednji u nizu primera gde su Koridori Srbije pokazali da su društveno-odgovorno preduzeće, da vode računa o građanima, izgradnji auto-puta. Drago mi je da danas imamo priliku da prisustvujemo ovako jednom lepom događaju – početak radova na pojačanom održavanju državnog puta u dužini od 570 metara. Predviđeno je uklanjanje starog dotrajalog kolovoza i izgradnja novog asfaltno-betonskog u širini od 6 metara. Ono što je značajnije od ovog modernog kolovoza koji će pružiti bezbedniju vožnju svih korisnicima jeste da predviđena i izgradnja pešačke zone u kompletnoj dužini, tako da će pešaci biti fizički razdvojeni od saobraćaja i time će se doprineti značajno unapređenju njihove bezbednosti.

Rok za završetak radova je 90 dana odnosno do avgusta.

Pogledaj takodje

Olivera Pešić: Osuđujemo sinoćnje ponašanje huligana, borićemo se za mir i stabilnost

U prostorijama GrO SNS- a Leskovac, danas je organizovana konferencija za medije povodom sinoćnjeg protesta …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *