Početna / DRUŠTVO / Počeli radovi na rekonstrukciji deonice na ulazu u Grdelicu

Počeli radovi na rekonstrukciji deonice na ulazu u Grdelicu

U Grdelici su danas počeli radovi na rekostrukciji ulaza u Grdelicu do kružnog toka u selu Oraovica u ukupnoj dužini od 570 metara.

Tim povodom gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je istakao da će ova deonica ulaza u Grdelicu dobiti posle 4 decenije izgled kakav zaslužuje.

„Rehabilitacija ove deonice puta na ulazu u varoš Grdelicu je veoma značajna, zato što ova deonica više decenija predstavlja problem i rizik za sve učesnike u saobraćaju, vozače i naročito pešake. Radovima na njoj, u vrednosti od 34 miliona dinara, kao i ostalim radovima sprovedenim na teritoriji Grdelice, poput rehabilitacije ulice Bore Pešića u vrednosti od 36 miliona dinara, Koridori Srbije doprinose podizanju kvaliteta saobraćajne infrastrukture leskovačkog kraja. Ovaj auto-put je značajan za čitavu Srbiju, jug i Leskovac zato što savremeni auto-putevi poput njega doprinose privrednom razvoju, investicijama a time i otvaranju novih radnih mesta,“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Ispred Koridora Srbije medijima se obratio i Leonid Vukomanović, šef projekta „Jug“ koji je izrazio zadovoljstvo što će žitelji Grdelice dobiti moderan kolovoz koji će pružiti bezbednost, kako za vozače tako i za pešake.

“ Ovo je poslednji u nizu primera gde su Koridori Srbije pokazali da su društveno-odgovorno preduzeće, da vode računa o građanima, izgradnji auto-puta. Drago mi je da danas imamo priliku da prisustvujemo ovako jednom lepom događaju – početak radova na pojačanom održavanju državnog puta u dužini od 570 metara. Predviđeno je uklanjanje starog dotrajalog kolovoza i izgradnja novog asfaltno-betonskog u širini od 6 metara. Ono što je značajnije od ovog modernog kolovoza koji će pružiti bezbedniju vožnju svih korisnicima jeste da predviđena i izgradnja pešačke zone u kompletnoj dužini, tako da će pešaci biti fizički razdvojeni od saobraćaja i time će se doprineti značajno unapređenju njihove bezbednosti.

Rok za završetak radova je 90 dana odnosno do avgusta.

Pogledaj takodje

Poverenik građanima preporučuje flomastere da sami zaštite lične podatke

Udruženje „Narodni parlament“ se u toku avgusta 2019. godine predstavkom obratilo Povereniku za informacije od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *