Početna / DRUŠTVO / Nova mašina za JKP „Komunalac“ iz Vlasotinca

Nova mašina za JKP „Komunalac“ iz Vlasotinca

Za uređenje zelenih površina, kosina na keju i teško pristupačnih delova javnih površina,  JKP Komunalac u Vlasotincu koristiće ubuduće novu mašinu – traktor sa priključnim mašinama za košenje zelenih površina i rezanje šiblja i grana debljine do 20cm.

– Traktor ima multiufunkcionalni karakter. Najviše olakšava sređivanje kosina u košenju zelenih površina, a s obzirom na to da je JKP Komunalac zadužen za državanje opštinskih i atarskih puteva, ova mašina će nam pomoći da režemo šiblje i grane pored puteva i tako ih učinimo bezbednijim za saobraćaj – rekao je direktor ovog preduzeća Svetislav Petrović.

On je najavio da je u planu da se u ovoj godini nabave još dve priključne mašine –  najpre raonik za zimsko održavanje puteva, a zatim i posipač soli.

Vrednost mašine je  9.990.000 dinara ili blizu 85.000 evra. Nabavljena je iz kreditnih sredstava “Komunalca” što znači, napominje direktor Petrović, da preduzeće uspešno servisira sve svoje obaveze i da je osposobljeno da se kreditno zaduži.  On je istakao dobru saradnju sa lokalnom samoupravom bez čije pomoći, kako je rekao, ni jedno javno preduzeće ne može da funkcioniše.

Pogledaj takodje

Narodni muzej Leskovac primer dobre prakse na konfernciji „Vaspitavati kulturom“

Tokom 24. – 25. juna u Beogradu je, u organizaciji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *