Početna / DOGAĐAJI / Dom učenika i studenata u Leskovcu biće pripremljen za prihvat ugroženih od infekcije

Dom učenika i studenata u Leskovcu biće pripremljen za prihvat ugroženih od infekcije

Na osnovu zahteva nadležnog Ministarstva Dom učenika srednjih škola Leskovac u obavezi je da u najkraćem roku osposbi ustanova za potencijalni prihvat lica ugroženi kod infekcije ili prihvata drugih lica po odluci Gradskog štaba za vanredne situacije.

Obavezuje se rukovodstvo ove ustanove da obavesti učenike, njihove roditelje, da se stvari koje su ostale posle iseljenja mogu preuzeti u propisanim rokovima. Prilikom preuzimanja stvari obaveza je ustanove da osigura preuzimanje stvari na bezbedan način da se poštuje preporučeni razmak između ulica koji dolaze po stvari, što kraće zadržavanje u ustanovi kao i da se poštuju sve ostale zaštitne mere.

Ukoliko učenici nisu u mogućnosti da preuzmu svoje lične stvari one moraju biti komisijski spakovane, adekvatno obeležene i uskladištene na bezbedan način. Posebnu pažnju prilikom odlaganja treba posvetiti o vrednim stvarima ili elektronskim uređajima ukoliko ih ima. Imajući u vidu sve navedeno potrebno da rukovodstvo Doma učenika srednjih škola započne proceduru za pribavljanje zaštitne opreme za zaposlene, koji će biti uključeni u pripremi objekta za stavljanje na raspolaganju Gradskom štabu za vanredne situacije prema potrebi. Svi želimo da do te potrebe ne dođe ali smo dužni da se za nju pripremamo – navodi se u zaključku sa sednice Gradskog štaba Grada Leskovca.

Pogledaj takodje

Još 3 osobe preminule, Korona do sada odnela 31 život – Potvrđeno 111 novih slučajeva, ukupno zaražena 1.171 osoba

Od posledica Korona virusa u protekla 24 časa preminule su 3 osobe, saopšteno je na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *