Početna / DRUŠTVO / LJUDSKA SOLIDARNOST ŽIVI UPRKOS KORONI – Leskovčanka Svetlana Lončar šije maske za naše sugrađane
Reklama

LJUDSKA SOLIDARNOST ŽIVI UPRKOS KORONI – Leskovčanka Svetlana Lončar šije maske za naše sugrađane

Reklama

U stanu leskovačke snajderke Svetlane Lončar, ovih dana odvija se prava mala porodična manufaktura, koja za cilj ima pomoć našim sugrađanima.

Kako je globalna pandemija zvana Corona virus pogodila sve nas i stavila nas u kućni karantin, to vreme ova porodica provodi šijući maske za Leskovčane kojima su neophodne ali i za institucije poput Bolnice, Doma zdravlja, Dečjeg dispanzera, Policijske uprave…

Jutros negde oko 2 sata iza ponoći Svetlana je sa svojim ćerkama , sestrom Jasminom Stošić i prijateljicom Majom Miljković , završila maske, koje je danas užurbano odnela leskovačkoj Bolnici. Iako i sama ugroženog zdravlja kaže da predaje nema, da dok je u mogućnosti šiće i poklanjaće svima kojima su potrebne, a za svoj rad ne uzima novac, prihvata samo materijal za šiće koji joj ovih dana dostavljaju naši sugrađani.

„Dnevno sašijemo veliki broj maski, koje poklanjamo institucijama i pojedincima.Iskoristila bih ovu priliku da pozovem naše sugrađane koji nemaju masku da se jave a mi ćemo im doneti na kućnu adresu ili poslati kurirskom službom – ističe za portal Dnevnik Juga Svetlana Lončar.

U radu joj pomažu i ćerke, a jedna od njih je i učenica škole za Tekstil i dizajn u Leskovcu, koja preko dana prati nastavu a uveče do sitnih sati šije maske za naše kasirke, pekare… za naše najmlađe, ali i za pripadnike Romske nacionalnosti koji donose materijal za šiće maske pa iste dele svojim sugrađanima u leskovačkim romskim naseljima.

Maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju su najtraženiji artikli do kojih se i najteže dolazi ovih dana, a ova porodica daje primer svima nama da ljudska solidarnost živi uprkos ovim teškim vremenima.

Pogledaj takodje

U Leskovcu i Vlasotincu 4 novoobolela, čekaju se rezultati 170 testova

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac stopa pozitivnosti u odnosu na broj testiranih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *