Home / DRUŠTVO / Vučić: U junu dodatna pomoć za nezaposlene, država sprema pomoć i za muzičare i ugostiteljstvo
hotel bell

Vučić: U junu dodatna pomoć za nezaposlene, država sprema pomoć i za muzičare i ugostiteljstvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dodatnu pomoć države za delatnosti koje su ugrožene merama borbe protiv epidemije, ali i pomoć za nezaposlene.

Vučić je u emisiji Intervju na 1 programu Radio televizije Srbije najavio novu pomoć države, i podsetio na mere koje su već usvojene.

-Imam vest i za muzičare, iako oni ne plaćaju porez, ali smo našli način da i oni dobiju podršku. Možda dva minimalca. Nisu u sistemu, ne plaćaju poreze, ali smo preko udruženje došli do podatka o oko 3.000 muzičara u Srbiji. Verujem da će Vlada to podržati. I za nezaposlene ćemo imati dodatnu podršku. Pored 60 evra koje dobijaju svi građani Srbije, nezaposleni će u junu mesecu dobiti pomoć od 60 evra. Penzioneri će dobiti u maju i novembru poo 30 evra kao i svi punoletni građani Srbije. U septembru će penzionezi dobiti po 50 evra dodatno. Od aprila krećemo u isplatu minimalaca za radnike u privatnom sektoru, 3 minimalca za njih. Imali smo podršku za autobuske prevoznike, imaćemo za hotelijere 350 evra po sobi i 150 evra po krevetu – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Check Also

Leskovčani pohrlili u kupovinu na dan velikih sniženja – Black Friday ili Crni petak

Sve prodavnice su već uveliko spremne za dugo najavljivanu rasprodaju koje kreću danas u petak …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *