Home / DRUŠTVO / U Covid centrima u okviru Kliničkog centra Niš i Zdravstvenim centrima Leskovac i Vranje preminulo 9 pacijenata
hotel bell

U Covid centrima u okviru Kliničkog centra Niš i Zdravstvenim centrima Leskovac i Vranje preminulo 9 pacijenata

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovana su ukupno 327 pacijenta. Kod 251 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 14 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Na žalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 2 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U Covid bolnici u Kruševcu, koja funkcioniše kao deo Kliničkog centra Niš i u kojoj trenutno rade i lekari iz bolnica sa čitavog juga Srbije, trenutno je hospitalizovan 242 pacijent. Kod 202 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 18 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju. Na žalost, uprkos svim naporima lekara Kruševačke Covid bolnice, 5 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U Zdravstvenom centru Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 131 pacijenata. Kod 84 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

U 2 Covid bolnice u Zdravstvenom centru Vranje, ukupno su hospitalizovana 167 pacijenata. Kod 153 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19. Na žalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranje, 2 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

Check Also

Preko 99 hiljada građana se prijavilo za 20 evra državne pomoći

Za dodatnih 20 evra pomoći prijavljeno 99.157 građana Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *