Home / DRUŠTVO / U narednom periodu pojačana kontrola u javnom prevozu, tržnim centrima i marketima
hotel bell

U narednom periodu pojačana kontrola u javnom prevozu, tržnim centrima i marketima

Prilikom kontrole poštovanja donetih protiv epidemijskih mera, inspekcijske službe su uočile brojne nepravilnosti nepoštovanja istih.

Kafići i restorani su i dalje najkritičniji, i prepoznati su kao mesto gde se ne poštuju baš najviše mere u smislu da gosti ne nose maske, da se ne drži razdaljina i slično.

 Samo tokom jula i avgusta napisano je približno 300 prekršajnih naloga.

„Ugostiteljstvo je bilo prvo na lestvici kažnjavanja zbog nepoštovanja distance, objasnio je pomoćnik ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije Goran Stamenković.

On je naveo da se nepravilnosti koje su konstatovane na terenu odnose na zaposlene koji ne nose zaštitne maske i korona redare koji nisu radili svoj posao na pravi način, zbog čega je i povećan broj kaznenih mera u tržnim centrima.

U skladu sa tim, Stamenković je poručio da će se insistirati na pojačanom nadzoru u javnom prevozu, tržnim centrima i megamarketima.

Prema njegovim rečima, protivepidemijske mere su i dalje na snazi i kazne su ostale nepromenjene – 300.000 dinara za pravna lica, 150.000 za preduzetnike, 50.000 dinara za odgovorno lice, 30.000 za koronaredare i 5.000 za građane koji ne poštuju propisane mere lične zaštite.

Check Also

U Covid bolnici preminuo još jedan Leskovčanin, na kiseoniki 51 pacijent

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa umro je još jedan Leskovčanin od posledica …

One comment

  1. Па ово је смешно.. Нисте доказали да маска може да заштити икога од било каквог н вируса. Па маска пропушта угњену прашину а неће вирус… Народе мој сироти и глуп нек те заслужују будале.. Казну ћу платити амаску ставити нећу… Јер дугорочно ношење маски ствара опструкцију плућа, смањује капацитет Плућа и она слабе..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *