Home / DRUŠTVO / Ružić: Ukoliko dvoje dece u odeljenju bude zaraženo, svi prelaze na online nastavu
hotel bell

Ružić: Ukoliko dvoje dece u odeljenju bude zaraženo, svi prelaze na online nastavu

Foto: arhiva

U školama širom Srbije sve je spremno za početak školske godine, a po rečima ministra prosvete Branka Ružića, zdravlje dece i nastavnika je prioritet, te će stoga svi nevakcinisani nastavnici morati da nose maske stalno dok će vakcinisani nastavnici samo kada priđu nekom detetu morati da stave masku.

Pratiti mere i epidemiološku situaciju u školama, na osnovu čega će se opredeljivati u kojoj zoni će biti određena lokalna samouprava, a svakog petka će biti presak stanja i odlučivaće se za sledeću nedelju kako će đaci ići u školu – kazao je Ružić.

On je podsetio na odluke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 da vakcinisani nastavnici ne moraju da nose maske sve vreme u učionici, već samo kada priđu nekome na manje od metar i po, a ni deca u učionici ne moraju da nose maske kada ne govore.

Međutim, nevakcinisani nastavnici moraju da nose zaštitne maske non-stop, dodao je prvi potpredsednik Vlade i u skladu sa tim apelovao na prosvetne radnike, kao i na sve ostale, da se vakcinišu i time pokažu važan stepen odgovornosti.

Ukoliko je dvoje dece u odeljenju zaraženo koronavirusom, svi prelaze na onlajn nastavu, objasnio je Ružić i ocenio da je dosta relaksiranijih mera ove školske godine, koja počinje u mnogo boljem stanju nego prethodna.

Check Also

Upravljao autom u stanju teške alkoholisanosti

Pripadnici saobraćajne policije u Bujanovcu, tokom redovne kontrole zaustavili su jutros tridesetdvogodišnjeg muškarca koji je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *