Pljeskavica i ajvar, prema oceni poznatog gastronomskog portala, spadaju u pet najukusnijih specijaliteta u Srbiji

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Čuveni portal Taste Atlas, koji se bavi tradicionalnim kuhinjama sveta, lokalnim namirnicama i autentičnim restoranima, mapirao je nekoliko hiljada proizvoda i svake godine formira listu najukusnijih specijaliteta, ali i država u kojima se spremaju i konzumiraju najukusnija jela.

Tako je, prema najnovijim rezultatima, u Srbiji izdvojeno pet tradicionalnih specijaliteta, koji su dobili izuzetno visoke ocene. To su pljeskavica, ajvar, pasulj, gibanica i sarma.

To, međutim, Srbiji nije mnogo pomoglo da se bolje plasira na listi, pa je, u prvoj polovini 2022. godine, zauzela tek 29. mesto.

Čelo pripada Italiji, Grčkoj i Španiji, a u prvih deset su i Rumunija, Francuska, Japan, Meksiko, Hrvatska, Portugalija i Indija.

Zemlje koje nisu na listi, nemaju dovoljno ocenjenih stavki, prenosi delove izveštaja portal citymagazine.rs.

Check Also

Školarci od petka na mini raspustu

Prolećni raspust ove godine doneće učenicima punih deset dana odmora “u komadu”, što će biti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *