Home / DOGAĐAJI / Oprema za bebe koja će vam olakšati svakodnevne aktivnosti
hotel bell

Oprema za bebe koja će vam olakšati svakodnevne aktivnosti

Dolazak bebe u kuću je jedan od najradosnijih dana u našim životima, a samo roditeljstvo velika sreća, ali i odgovornost. Jedna beba u kući znači mnogo obaveza, a dve bebe skoro duplo više, ako pored toga imamo i kućnog ljubimca, teško da ćemo imati vremena da popijemo šoljicu kafe bez prekida.

U početku smo dovoljno srećni i uzbuđeni, pa izdržavamo sve moguće napore i pobeđujemo sve prepreke koje se pojave pred nama. Imamo vrlo malo sna u toku noći, stalno smo u brizi i u razmišljanju o detetu, a na slobodno vreme obično ni ne pomišljamo.

Vremenom to postaje zamarajuće, ponekad frustrirajuće, a mi ništa ne možemo da učinimo da se vratimo našim starim bezbrižnim navikama i da barem delić vremena posvetimo sebi. 

U nastavku teksta saznajte koji su to delovi opreme za bebe koji vam mogu znatno olakšati svakodnevnicu i roditeljstvo, a bebi pružiti sigurnije i bezbrižnije odrastanje.

Ogradica za bebe – za bezbrižnu igru deteta

Ogradica za bebe je nešto što nam može uštedeti ne samo slobodno vreme, već umanjiti brigu i strepnju. U ogradici je beba pre svega bezbedna, ne može ništa loše da joj se desi, da padne, da se ogrebe, udari niti bilo šta slično. Ne može da stavlja predmete u usta, niti da dopre do pojedinih opasnih predmeta, već joj je na raspolaganju samo ono što smo joj ostavili unutar ogradice.

Zatim, bebi obezbeđujemo ograđen prostor za igru, gde se oseća bezbrižno i slobodno. Može da se igra do mile volje, a za to vreme mi možemo odmoriti, obaviti neke druge obaveze, pa čak i otići do prodavnice. Na ovaj način beba ima svoj sigurni višenamenski kutak, a mi imamo koji minut ili sat više da se posvetimo drugim stvarima.

Kengur za bebe za lakšu šetnju

Kengur za bebe je izuzetno praktičan deo opreme za bebe, koji znatno olakšava svakodnevnicu jednog roditelja. Kao deo opšteg staranja o bebi, podrazumeva se i nošenje u rukama, kod kuće, pri uspavljivanju, pri hranjenju i naravno, u šetnji.

Stalno držanje bebe u rukama je, pored toga što je zamarajuće, dosta ne praktično, jer su nam ruke zauzete i gotovo ništa drugo ne možemo da radimo. Kada imamo dve ili više beba, nošenje u rukama prestaje da bude opcija, pa je neophodno pronaći alternativu.

Kengur za bebe nam omogućava da i mi i beba više uživamo u šetnji. Ruke su nam slobodne, a beba je konstantno čvrsto pribijena uz nas, što uliva dodatnu sigurnost.

Tako skidamo teret sa ruku, pa umesto da nas bole od tereta, ostaju potpuno slobodne u šetnji, ali i kod kuće. To nam omogućava da budemo efikasniji, da čuvamo snagu i bebi pružimo veću sigurnost.

Plastična portikla i podmetač za bebe

Roditeljstvo je divna stvar i treba biti zahvalan na njoj, jer nemaju svi mogućnost da budu roditelji. Međutim, znatan deo vremena posvećenog bebi provodimo u njenom presvlačenju, hranjenju i vođenju računa da ne uprlja sebe ili nameštaj oko sebe. Mašina za pranje veša se stalno puni tkaninama koje su uprljane, umazane ili natopljene od strane bebe, a sada postoji način da se to gotovo u potpunosti spreči. 

Zamenom običnih portikli, gumenim ili plastičnim portiklama, ne moramo više obraćati toliko pažnje da li će bebi ispasti hrana u krilo, na krevet ili pod. Prva stvar je da će portiklu biti daleko lakše očititi, a uglavnom je dovoljno ispiranje vodom ili brisanje maramicom. Pored toga, mnoge portikle imaju širom otvoren džep sa prednje strane, tako da će hrana koja ispadne bebi, završiti u njemu.

Još jedna značajna stvar je podmetač za bebe. Na tržištu ćete pronaći razne oblike ovih podmetača, ali su oni obično u formi pamučnih fotira, sa jedne strane obloženih plastikom, odnosno PVC materijalom. Kada je beba na ovoj prostirci, ne može da ošteti ili uprlja slojeve ispod nje, što može biti veliko olakšanje kada je u pitanju dušek ili kauč.

Podmetači se mogu koristiti za presvlačenje bebe na krevetu, za njen boravak u krevecu, unutar ogradice i na svim drugim mestima gde smatrate da bi bili od koristi.

Šetalica ili dubak – za bebinu samostalnost i sigurnost

Kada je beba već malo porasla i ojačala, šetalica za bebe vam može biti od koristi. Beba je puna energije i ne miruje dok je budna, njen instinkt je stalno tera da istražuje svet oko sebe i da bude aktivna. Nažalost, mi nemamo uvek vremena da se sa njom šetamo napolju, mada to često ni vremenski uslovi ne dozvoljavaju.

Zato je šetalica idealna za aktivnosti kod kuće. Udobna je, relativno bezbedna, podstiče jačanje bebinih nogu, a vi ne morate biti svake sekunde prisutni. Većina šetalica imaju i zanimljive igračke koje su postavljene tako da su uvek u bebinom vidokrugu, drže joj pažnju i ona se zabavlja njima tako da vam daje više slobode.

To su bili neki od najefikasnijih delova opreme za bebe, koji vam mogu olakšati svakodnevne aktivnosti i staranje o vašem mališanu. Nadamo se da vam je tekst bio koristan i zanimljiv, te da će vam navedene ideje olakšati roditeljstvo u budućnosti.

/PR/

Check Also

Mateja Trajković učenik škole „Rade Metalac“ uz pomoć novog alata, vršiće popravke i održavanje električnih uređaja, u domovima u Bojniku i Leskovcu

Sandra Gerginov, Mateja Trajković i Teodora Šuleić, učenici srednjih stručnih škola iz Vranja, Leskovca i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.