Home / DOGAĐAJI / Leskovačke trojke danas darivane auto sedištima i novcem za kupovinu specijalizovanih kolica
hotel bell

Leskovačke trojke danas darivane auto sedištima i novcem za kupovinu specijalizovanih kolica

Leskovčanka Olivera Kostić, mama jedanaestogodišnje Teodore, februara meseca na svet je donela Olgu, Emiliju i Jovana. Trojke su stigle 11. februara, ulepšale život svojoj porodici i obogatile Leskovac za tri nova stanovnika.

Predstavnici grada Leskovca danas su posetili Oliveru i njenu porodicu kako bi joj uručili auto-sedišta koja je lokalna samouprava obezbedila za svu decu rođenu u 2021. godini.

U sklopu populacione politike Leskovac je, pored jednokratne pomoći porodiljama u iznosu od 10 hiljada za zaposlene i 20 hiljada za nezaposlene, vaučera za deset prvorođenih beba u iznosu od 20 hiljada dinara, naknade za udžbenike za sve učenike prvog razreda na teritoriji grada Leskovca, i za sve učenike čije su porodice korisnici socijalne pomoći, subvencionisanja boravka dece u privatnim vrtićima, finansiranja postupka vantelesne oplodnje, pristupanja pokretu za decu Tri plus, uveo i meru dodele auto-sedišta.

Mama Oliveri je pored auto-sedišta danas uručena i novčana pomoć, donacija gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića, koji je nakon što je čuo da trojke zahtevaju specijalizovana kolica, odlučio da lično pomogne porodici za nabavku istih.

Check Also

Vodič: Kako izbeći neželjene troškove prilikom korišćenja rominga

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sastavilo je vodič za građane Republike Srbije, kako bi izbegli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.