Home / DRUŠTVO / Odjeci Prvog privrednog foruma poslovnih žena
hotel bell

Odjeci Prvog privrednog foruma poslovnih žena

Okupiti više od stotinu uspešnih žena najrazličitijih profesija, godina i interesovanja i zadovoljiti njihova očekivanja – priznaćete, nije nimalo lako, ali su Ivana Micić i njena Škola za razvoj poslovnih veština juče u tome potpuno uspele. Uspravno i stabilno hodajući na štiklama, žene, majke i preduzetnice su na Prvom privrednom forumu poslovnih žena, kroz razmenu iskustava, tražile odgovor na pitanje: Kako naći balans između posla i porodice.

Čini se da im je ovo jedinstveno druženje ponudilo rešenja, dalo odgovore na pitanja i osnažilo ih da potraže nove poslovne i lične šanse. U prilog tome govore utisci koje je svaka od njih trebalo da zapiše i ostavi organizatoru.

Fantastična organizacija skupa, sa koga ću kući poneti samorefleksiju, samopoštovanje i pozitivne emocije;

Na dobrom sam putu da spoznam svoje potrebe i ciljeve u bliskoj i daljoj budućnosti;

Život je ono što se dešava, a uspeh zavisi od toga kako reagujemo na to;

Ovo su samo neki od komentara učesnica, koje su, priznaju, uistinu uživale u jednom subotnjem prepodnevu, jer su, umesto sa jednom ili dve prijateljice, na kafu, čašicu korisnog razgovora i druženje bez obaveza, otišle sa 100-ak nepoznatih sugrađanki, uspešnih preduzetnica, privrednica, lekarki, profesorki, bankarki….

A to je, kaže organizatorka Ivana Micić, i bila ideja Foruma:

– Biti poslovna žena u ovako izazovnim vremenima,postalo je jako zahtevno. Bilo da se bavimo preduzetništvom, radimo u državnoj ustanovi ili korporaciji, bilo da smo mama, ćerka ili supruga, a često i sve to zajedno, pred nas se svakodnevno postavlja bezbroj zahteva. Važno je da se, između ostalog, podsetimo koliko je važno da pronađemo balans između porodice i posla. Naši koreni i snaga su u našem domu i porodici. Najveći broj nas, manje ili više uspešno žonglira između poslovnih i privatnih izazova. Zato sam za panelistkinje izabrala žene koje svojim primerom dokazuju da je to moguće.

Svoja iskustva sa učesnicama Foruma, u okviru panela “Biznis na štiklama“, i “Žena, majka, preduzetnica“podelile su: docent doktor Danka Milojković, dobitnica nacionalnog priznanja za afirmaciju ženskog preduzetništva, Jelena Jovanović, rukovodilac departmana za ljudske resurse kompanije “Aptiv“, profesorka Snežana Mihajlov, sa Visoke poslovne škole iz Blaca, HR menadžer kompanije “Falke“-Tatjana Galijaš, diplomirani psiholog Jelena Krstić i pedagog Sanja Trajkov iz Niša.

Diskusija je bila interaktivna i vrlo zanimljiva, što, priznale su učesnice, nije često odlika privrednih Foruma. Zato ovakvo druženje treba ponoviti, jednoglasne su bile u oceni.

Check Also

Iz gradskog budžeta isplaćen novac JKP „Komunalac“ za održavanje čistoće i zelenila

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćena suma u iznosu od 14.057.116,60 dinara na ime …

2 comments

  1. Odlična organizacija, medijski odlično propraćeno, kvalitetno i vrlo profesionalno.

  2. Vrlo lepo iskustvo! Odlično osmišljen koncept i prelepe teme. Bilo je pravo zadovoljstvo učestvovati. Sve pohvale za organizatore! Nadam se da će u budućnosti biti više ovakvih događaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.