Home / SPORT / Mila Jovanović prvak države u brzom hodanju u kategoriji mlađih pionirki
hotel bell

Mila Jovanović prvak države u brzom hodanju u kategoriji mlađih pionirki

Zimska atletska sezona zvanično je počela ovog vikenda 22. i 23. januara prvenstvom Srbije za pionire i pionirke koje je održano u Beogradu. Na ovom takmičenju je učestvovalo 46 klubova.

Na dvodnevnom prvenstvu Srbije nastupilo je četvoro vlasotinačkih takmičara, članova Atletskog kluba „Vlasotince“.

Prvog dana prvenstva stariji pioniri su hodali na stazi dugoj 2000 metara. Oni su na ovoj stazi osvojili dve medalje. Anđela Đikić je osvojila bronzanu medalju i sa vremenom 11:33 minuta je postavila svoj lični rekord, dok je u muškoj konkurenciji Dušan Todorović takođe osvojio bronzanu medalju sa vremenom 11:39 minuta. Marija Jovanović je osvojila četvrto mesto sa vremenom 12:11 što je takođe njen lični rekord. U kategoriji starijih pionira na prvenstvu je nastupilo ukupno 284 takmičara.

Drugog dana takmičenja 176 mlađih pionira se borilo za medalje. Vlasotinačka atletičarka Mila Jovanović je u disciplini brzog hodanja ubedljivo osvojila prvo mesto i titulu prvaka Srbije na stazi od 1000 metara, sa vremenom 5:46 minuta.

„Dvoranska prvenstva su veoma bitna za sve klubove, pa i za nas. Mi smo dosta hendikepirani jer naše pripreme i treninzi zavise od toga kakva će zimi biti. Od vremenskih prilika zavisi da li možemo da odradimo sve ono što je planirano. U periodu pandemije koronavirusa dobro je što uopšte i možemo da se takmičimo. Zimska sezona još uvek traje. Nas u februaru očekuje prvenstvo Srbije za mlađe juniore na kome će Anđela Đikić nastupati u kategoriji mlađih juniorki na 3000 metara. Za naš klub ovo je najveći uspeh što se dvoranskih prvenstava tiče u pionirskoj kategoriji jer smo prošle godine osvojili jednu zlatnu medalju za mlađe pionire. Mila Jovanović nam je priredila veliku radost“, kaže trener Predrag Filipović.

Izvor:informativni bilten vlasina

Check Also

Završena manifestacija „Vlasina fest“

Drugi i treći dan Vlasina festa protekli su onako kako je organizator planirao, dobra atmosfera …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.