Home / DRUŠTVO / Snega nema puno, a putare više “plaši“ najavljeni minus
hotel bell

Snega nema puno, a putare više “plaši“ najavljeni minus

Svi putevi na teritoriji grada Leskovca su prohodni, a snega nema puno ni u brdsko-planinskim krajevima. Zbog poledice izazvane niskim temperaturama, ipak se na očišćene kolovoze bacaju mešavina ili industrijska so

Iako su jučerašnje i jutrošnje padavine bile vrlo intenzivne, vejavica nije trajala dugo, te nije formiran visok snežni pokrivač, a suvi sneg lako se uklanja sa kolovoza. Ekipe Preduzeća “Perica Jović“, noćas i jutros su bile aktivne, pa su sve saobraćajnice na tetitoriji grada prohodne, kaže šef smene, Dragan Momirović:

– Jedno vozilo upućeno je u pravcu Male Grabovnice, Zoljeva, Tulova, Slatine, Male i Velike Kopašnice, a zatim ka Petrovcu, Karađorđevcu, Milanovu, Belanovcu, Gornjem Stopanju i Turekovcu. Isto vozilo čistilo je sneg sa kolovoza u Donjem Stopanju, Sinkovcu, Bobištu, Grajevcu, Kumarevu, Jelašnici, a bilo je zaduženo i za gradske ulice prvog prioriteta.

Drugi kamion, upućen je ka Navalinu, Bogojevcu, Donjoj i Gornjoj Lokošnici, Brejanovcu, Čifluku Razgojnskom, Grdanici, Pečenjevcu, Kutlešu, Draškovcu, Šarlincu, Međi. Nastavio je čišćenje i posipanje lokalnih puteva ka, Badincu, Bunirodu, Guberevci, Velikog Grabovnici.

Treći kamion upućen je najpre ka Sarajevskom mostu, potom Jarsenovu, Piskupovu, Gradašnici, Kupinovici, Rajnom Polju. Posebna pažnja posvećuje se saobraćajnicama u brdsko-planinskim predelima, ali za sada, ni tamo nema mnogo snega, kaže Momirović:

– Prognostičari za naredna dva dana najavljuju malo padavina, ali vrlo niske temperature, zbog kojih će se kolovozi lediti. Trenutno na lokalnim putevima bacamo mešavinu sitne rizle i soli, a gradske ulice posipamo samo solju. Bojim se, međutim, da ona pri temperaturama od -15 stepeni, neće biti dovoljna, pa ćemo od JP “Urbanizam i izgradnja“ tražiti saglasnost da i ulice u gradu posipamo mešavinom.

Fotografije su ekipe Preduzeća “Perica Jović“ napravile u Smrdanu, Babičkom, Brzi, Vučju i u Lopušnji.

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice i četiri dečaka

Lepe vesti stižu iz porodilišta Opšte bolnice Leskovac. U danu za nama Leskovac je postao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.