Home / DRUŠTVO / Najmlađi humanitarci iz Medveđe u akciji – Dobro se može videti samo srcem
hotel bell

Najmlađi humanitarci iz Medveđe u akciji – Dobro se može videti samo srcem

Sala Kulturnog centra u Medveđi juče je bila mala da primi sve one koje su želeli da prisustvuju XVI humanitarnoj priredbi “Deca za decu” u organizaciji Predškolske ustanove “Mladost” iz Medveđe.

Ove godine humana akcija nosila je moto “Dobro se može videti samo srcem”, a svi humani građani mogli su svoj doprinos i dobrovoljne priloge da ostave na samom ulazu Kulturnog centra.

Deca uzrasta od 2 od 6 godina igrala su, pevala, recitovala, a sve kako bi pomogli porodici Mladenović, čije dete je veoma lošeg zdravstvenog stanja.

Dečica od starije jaslene grupe do predškolaca su uz pomoć svojih vaspitačica pripremili koreografije koje su oduševile sve prisutne u sali. U programu su učestvovala deca centralnog vrtića iz Medveđe i izdvojenih grupa ovog vrtića iz Gazdara, Rujkovca, Leca, Retkocera, Sijarinske banje, Ravne banje i Tulara. Svoju tačku imala je i pripremna predškolska grupa na albanskom jeziku.

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić istakao je da su ovakve priredbe dokaz da solidarnost među ljudima i dalje postoji.

„Meni je drago da je i ove godine sala prepuna ljudi koji su želeli da pomognu, a ovo je još jedan dokaz da kada je nekom pomoć potrebna svi se ujedinimo. Nekom naše malo, može znači mnogo. Opština će uvek podržavati ovakve manifestacije i pomagati u skladu sa svojim mogućnostima.”

Direktorka Predškolske ustanove, Dobrila Andrejević, se zahvalila svima koju su dali doprinos ovoj humanoj akciji, i poželela najpre dobro zdravlje detetu za čije lečenje je sinoćnom humanitarnom priredbom sakupljeno oko 62.000 dinara, i nešto više od 9,5 hiljada, prikupljenih na prodajnoj izložbi radova dece vrtića.

Check Also

Mišići se uskoro useljavaju u novi dom!

Mića i Tamara Mišić, sa sinovima Mihajlom i Božidarom, zahvaljujući inicijativi i akciji Fondacije “Pokreni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.