Vučić: U junu dodatna pomoć za nezaposlene, država sprema pomoć i za muzičare i ugostiteljstvo

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dodatnu pomoć države za delatnosti koje su ugrožene merama borbe protiv epidemije, ali i pomoć za nezaposlene.

Vučić je u emisiji Intervju na 1 programu Radio televizije Srbije najavio novu pomoć države, i podsetio na mere koje su već usvojene.

-Imam vest i za muzičare, iako oni ne plaćaju porez, ali smo našli način da i oni dobiju podršku. Možda dva minimalca. Nisu u sistemu, ne plaćaju poreze, ali smo preko udruženje došli do podatka o oko 3.000 muzičara u Srbiji. Verujem da će Vlada to podržati. I za nezaposlene ćemo imati dodatnu podršku. Pored 60 evra koje dobijaju svi građani Srbije, nezaposleni će u junu mesecu dobiti pomoć od 60 evra. Penzioneri će dobiti u maju i novembru poo 30 evra kao i svi punoletni građani Srbije. U septembru će penzionezi dobiti po 50 evra dodatno. Od aprila krećemo u isplatu minimalaca za radnike u privatnom sektoru, 3 minimalca za njih. Imali smo podršku za autobuske prevoznike, imaćemo za hotelijere 350 evra po sobi i 150 evra po krevetu – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Check Also

Dvojica osumnjičena za KD teška telesna povreda, jedan od napadača posle tuče oštrim predmetom više puta ubo drugog napadača

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, brzim i efikasnim radom, a po nalogu Višeg javnog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *