Tragedija na auto-putu kod Leskovca, prevrnuo se autobus, troje poginulo, 32 povređenih

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Foto: Novosti – telegraf.rs / D.K.

Noćas oko 1:45 na auto-putu kod Pečenjevca, u blizini isključenja za Leskovac, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su tri osobe poginule, a 32 povređeno.

Tragedija se dogodila kada se autobus makedonskih registarskih oznaka koji se kretao iz Skoplja prema Beogradu prevrnuo nakon sletanja sa auto-puta.

Na lice mesta odmah su izašle ekipe hitne pomoći iz Leskovca i Niša, policija i vatrogasci koji su pomagali prilikom izvlačenja povređenih putnika iz autobusa.

Printscrec: RTS YouTube

-To su pacijenti sa teškim telesnim povredama, ali su van životne opasnosti. Pacijent smešten na ortopediji je takođe van životne opasnosti – rekao je dr Jovica Vučković načelnik odeljenja hirurgije.

Printscren: RTS YouTube

-U Opštoj bolnici Leskovac zbrinuto je 28 pacijenata, od toga 4 na hirurgiji i jedan na ortopediji. Istovremeno su četiri pacijenta prevezena u Niš jer su istovremeno sa našom stigle i ekipe hitne pomoći iz Niša – kaže direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević.

Policija je na licu mesta izvršila uviđaj, a kao mogući uzrok teške nesreće pominje se neprilagođena brzina uslovima na putu. U Leskovcu je tokom noći palo oko 30 centimetara snega, pre toga je padala ledena kiša tako da je vozačima savetovana povećana opreznost tokom vožnje.

Check Also

Pojeftinili i dizel i benzin

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine saopštilo je nove najveće maloprodajne cene goriva za period od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *