Ambasador Mađarske u Leskovcu: Možete biti svi zadovoljni na osnovu toga kakva se politika ovde sprovodi

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ambasador Republike Mađarske u Srbiji Jožef Mađar posetio je danas Leskovac i razgovarao sa gradonačelnikom Leskovca dr sci. med. Goranom Cvetanovićem o ubrzanom razvoju Leskovca, investicijama, turizmu, brendovima…

Nakon sastanka, održana je konferencija za medije na kojoj su se novinarima ovratili gradonačelnik Cvetanović i ambadasor Mađar.

„Saradnja Republike Mađarske i Republike Srbije odvija se u mnogim oblastima. Negujemo sadržajne i intenzivne bilateralne odnose, potpisani su brojni sporazumi, srpsko-mađarska politička i ekonomska saradnja je na najvišem mogućem nivou i bliska, a posebno je uspešna privredna saradnja. Predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić i premijer Republike Mađarske gospodin Viktor Orban su mnogo uradili na ovom polju i naša je obaveza da te odnose negujemo i da probamo da ih dodatno unapredimo. Leskovac je uvek težio da prati odgovornu politiku zato je saradnja Privredne komore Srbije u Leskovcu i Privredne komore Mađarske 2021. godine rezultirala otvaranjem Info punkta komiteta za Zapadni Balkan Privredne komore Mađarske,“ – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i dodao da je Leskovac odneo titulu najprivlačnijeg grada za investitore dodelio nam je britanski Fajnenšel tajms.

Ambasador Mađarske u Srbiji Jožef Mađar zahvalio se na toploj dobrodošlici i istakao da Mađarska đeli da vidi Srbiju u Evropskoj uniji u najkraćem mogućem roku.

„Mi želimo da se Srbija što pre priključi EU i sa te strane smatramo da predsedavajuća zemlja unutar EU može da odigra značajnu ulogu u tome, Mađarska od prvog jula preuzima predsedavajuću ulogu u Savetu EU i jedan od programa će biti dati jedan zanat i priliku proširenju. Želimo da se otvori novi klaster u pregovaračkom okviru sa Republikom Srbijom.

Mađarska je pronašla jedno područje interesa preko mleksarstva ovde i nadam se da ste zadovoljni kvalitetom, jer ja kući pijem to mleko i proizvode. Nadam se da ćemo nastaviti ovu saradnju. Drago mi je da čujem da se Leskovac našao na evropskoj mapi po nekim kriterijumima i to ga čini prepoznatiljivim gradom za kreiranje investicijske klime, možete biti svi zadovoljni na osnovu toga kakva se politika ovde sprovodi.“ – rekao je na konferenciji za medije ambasador Jožef Mađar.

Check Also

Svečano obeležen Dan Muzeja u Leskovcu: Kulturno nasleđe kao inspiracija za budućnost

Danas je Leskovac bio domaćin svečane sednice i otvaranja izložbe povodom Dana Muzeja. Centralni događaj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *