Završili ste fakultet i volite letenje: Novi konkurs Vojske Srbije je kao stvoren za vas

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Završene osnovne akademske studije su jedan od preduslova za prijavu na konkuris za obuku za rezervne oficire avijacije, čije uspešno savladavanje omogućava stupanje u profesionalnu vojnu službu, čin potporučnika i nastavak letačke obuke. Takve kandidate čeka posao pilota Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane.

To stoji u oglasu za prijem pilota u službu, koji su, po prvi put, objavili Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, piše RTS.

Namera je da se, na ovaj način, privuče pažnja mladih ljudi. Posebnim ograničenja nema, a na konkurs se mogu javiti kandidati oba pola, starosti do 27 godina, sa završenim osnovnim akademiskim studijama.

Moraju da prođu selekciju koja se sastoji od nekoliko koraka, a takve vrste provera imaju i zaposleni u službi. Treba proći opštu proveru, medicinske i fizičke testove. Oni koji se opredele baš za pilotsku profesiju, imaće i dodatne provere, pre svega lekarske na Vazduhoplovno-medicinskom institutu, koje traju nekoliko dana i treba da pokažu da li je neko sposoban da se bavi tom profesijom.

Check Also

U Biblioteci održan čas o sećanju na stradanje u Drugom svetskom ratu

U susret Danu sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *