Home / DOGAĐAJI / Parohijski dom u Leskovcu dobio novo ruho
hotel bell

Parohijski dom u Leskovcu dobio novo ruho

Povodom završetka radova na parohijskom domu u Leskovcu, naš grad je danas posetio vladika niški Arsenije, koga je u porti crkve Svete Trojice dočekao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Parohijski dom je poslednji put pretrpeo sanaciju 2020. godine, a već danas je on dobio svoje novo ruho, i tako postao energetski efikasan objekat.

„Investiranje u verske objekte usmereno je ka očuvanju vere i duhovnosti. Upravo iz tog razloga smo se danas okupili ovde da obiđemo objekat parohijskog doma na kome su završeni radovi. Nakon izvedenih radova na zameni građevinske stolarije koje je finansirano iz budžeta crkve, grad Leskovac je nastavio energetsku sanaciju objekta.Radovi vredni 2,7 miliona dinara počeli su 12. oktobra prošle godine, i završeni su u roku. Radovi su sačuvali prethodni izgled parohijskog doma sa svim ukrasima na faadi, zidovima i oko prozora.Fasada je obogaćena postavljanjem većeg broja postamenata a dodate su i dve zozetne u obliku krsta – kazao je gradonačelnik Cvetanović dodajući da će se sa ulaganjima u verske objekte nastaviti i ove godine sa sumom od 12 miliona dinara koja će se iskoristiti za izradu i postavljanje oltara i ikonostasa u hramu u Dubočici.

Vladika niški Arsenije iskoristio je ovu priliku da se zahvali rukovodstvu grada na ulaganju u verske objekte.

„Nakon izgradnje parohijskog doma ovo je jedno od većih ulaganja koje je on pretrpeo. Sada je objekat u potpunosti energetski efikasan. Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim i gradu na pomoći prilikom izgradnje hrama Svetog Simeona Mirotočivog, u kome je od decembra krenula služba – kazao je vladika Arsenije.

Govoreći o hramu Svetog Simeona Mirotočivog u Dubočici, gradonačelnik je obavestio sveštenstvo da će uskoro početi radovi na izgradnji objekta mesnih zajednica Milentije Popović i Rade Žunić tako da će prostorije koje se nalaze ispred ove crkve biti predati eparhiji na korišćenje tokom godine.

Check Also

Koliko je Leskovac prihodovao od Roštiljijade?

Ovogodišnji prihod sa turističko privredne manifestacije Roštiljijada iznosi 6 miliona 530 hiljada 304 dinara. Ovo …

Оставите одговор