Umalo da dobije batine: Direktor ”Vodovoda” iznenadio divlje pecaroše na Barju, a oni ga napali

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Na Hidroakumulaciji ”Barje” ribolov je zabranjen, ali to ne sprečava veliki broj pecaroša da svakodnevno krše zabranu. Policija ne izađe na svaki poziv, kaže Staniša Ristić

Čak i dok se, povodom obeležavanja Svetskog dana voda, direktor ”Vodovoda”, Staniša Ristić i predstavnici lokalne smaouprave, a to znači u po bela dana, obraćaju novinarima, na zapadnoj strani jezera se uočavaju dva ribolovca:

– To je svakodnevna pojava. Mi odmah kontaktiramo policiju i resorne inspekcije, a one se nekad odazovu, a nekad opet ne. Ne kažem da te institucije ne rade revnosno svoj posao, ali saradnja sa nama po ovom pitanju, mora biti mnogo kvalitetnija. Pre izvesnog vremena sam, u pola noći došao u kontrolu i zatekao divlje pecaroše. Ponašali su se bahato i bezobrazno, pa umalo nisam dobio batine. Ja još jednom apelujem na sugrađane i molim ih da nam pomognu u očuvanju živog sveta u i oko Akumulacije, poštujući pravila i procedure koje važe na ovoj strateški važnoj lokaciji.

Ristić dodaje i da je u toku izrada novog Pravilnika o održavanju Akumulacije ”Barje”, jer je prethodni zastareo i izražava uverenje da će taj dokument predvideti bolja i efikasnija rešenja.

Check Also

U sredu bez vode 3 sela zbog povezivanja nove vodovodne mreže u 2 sela

Javno komunalno preduezeće Vodovod Leskovac najavilo je za sredu radove zbog kojih će bez vode …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *