hotel bell

Umalo da dobije batine: Direktor ”Vodovoda” iznenadio divlje pecaroše na Barju, a oni ga napali

Na Hidroakumulaciji ”Barje” ribolov je zabranjen, ali to ne sprečava veliki broj pecaroša da svakodnevno krše zabranu. Policija ne izađe na svaki poziv, kaže Staniša Ristić

Čak i dok se, povodom obeležavanja Svetskog dana voda, direktor ”Vodovoda”, Staniša Ristić i predstavnici lokalne smaouprave, a to znači u po bela dana, obraćaju novinarima, na zapadnoj strani jezera se uočavaju dva ribolovca:

– To je svakodnevna pojava. Mi odmah kontaktiramo policiju i resorne inspekcije, a one se nekad odazovu, a nekad opet ne. Ne kažem da te institucije ne rade revnosno svoj posao, ali saradnja sa nama po ovom pitanju, mora biti mnogo kvalitetnija. Pre izvesnog vremena sam, u pola noći došao u kontrolu i zatekao divlje pecaroše. Ponašali su se bahato i bezobrazno, pa umalo nisam dobio batine. Ja još jednom apelujem na sugrađane i molim ih da nam pomognu u očuvanju živog sveta u i oko Akumulacije, poštujući pravila i procedure koje važe na ovoj strateški važnoj lokaciji.

Ristić dodaje i da je u toku izrada novog Pravilnika o održavanju Akumulacije ”Barje”, jer je prethodni zastareo i izražava uverenje da će taj dokument predvideti bolja i efikasnija rešenja.

Check Also

Leskovački osnovci danas pokazali svoje sportsko umeće u okviru Malih olimpijskih igara

Opštinsko prvenstvo u okviru Malih olimpijskih igara, u kojem je učešće uzelo preko stotinu dece …

Оставите одговор