Home / DOGAĐAJI / TITULE I MEDALJE OBAVEZUJU: Leskovčanin Milan Mihajlović posle bronze na Prvenstvu Srbije najavljuje nove uspehe
hotel bell

TITULE I MEDALJE OBAVEZUJU: Leskovčanin Milan Mihajlović posle bronze na Prvenstvu Srbije najavljuje nove uspehe

Leskovački džudista Milan Mihajlović nedavno je osvajanjem trećeg mesta i bronzane medalje na Prvenstvu Srbije u džudou skrenuo pažnju šire javnosti na sebe.

Veliki rad, trud, hiljade sati treninga, sparinga i borbi daju rezultate koji Milana s pravom svrstavaju u red najboljih sportista u Leskovcu.

Milan Mihajlović je rođen 1996. godine u Leskovcu, a već sa 7 godina otac ga je odveo na prvi trening džudoa. Prva ljubav ostala je to i do danas, kada leskovački džudista sparinguje sa srpskim reprezentativcem Nemanjom Majdovim, prvakom sveta i dvostrukim vicešampionom Evrope.

Išao je na državna takmičenja, a prekretnicu je predstavljao odlazak na studije na Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Niš gde je Univeritetskim klubom „Kinezis“ iz ovog grada sa kojim se plasirao u Super ligu Srbije, klub je bio vicešampion Srbije i 3 puta je radio Ligu šampiona.

Išao je na državna takmičenja, a prekretnicu je predstavljao odlazak na studije na Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Niš. U Nišu je počeo da trenira i da se takmiči za Univeritetski klubo „Kinezis“ sa kojim se plasirao u Super ligu Srbije, bio vicešampion Srbije i 3 puta je radio Ligu šampiona.

U pojedinačnoj konkurenciji jedan od najvećih uspeha Milana Maihajlovića, uz bronzu sa državnog šampionata, bilo je osvajanje titule prvaka Balkana u pojedinačnoj konkurenciji, a na istom takmičenju osvojio je zlato i u ekipnoj konkurenciji sa reprezentacijom Srbije. Koliki je značj ovog rezultata svedoči i podatak da je iz centralne Srbije titulu prvaka Balkana pored Milana osvajao samo još Nišlija Stevan Stamenković.

Za izuzetne rezultate ostvarene u sportu Milan Mihajlović je prošle godine dobio Oktobarsku nagrada Grada Leskovca.

Ovaj mladi Leskovčanin se trenutno priprema za Evropski kup u Dubrovniku, gde je već osvajao medalju. a očekuje da će se uskoro pridružiti srpskom reprezentativcu i svetskom prvaku Nemanji Majdovu sa kojim sparinguje, što je kako ističe prilika da još više napreduje u radu, treninzima i mečevima sa najboljim džudistom sveta.

Planovi za budućnost vezani su za Leskovac gde najavljuje osnivanje Džudo kluba Vitez, ali ističe kako će se tome moći više da se posveti po završetku karijere u kojoj ga očekuju nova velika takmičenja, a u Leskovcu svi veruju i novi uspesi i medalje.

Uspon i sve veća popularnost džudoa najbolje su se videli na prvenstvu Srbije gde je do borbe za medalju Milan morao da radi 4 meča. Veruje da će džudo i u Leskovcu biti sve popularniji i da će sve veći broj mladih početi da trenira ovaj olimpijski sport. Najavljuje angažovanje trenera koji bi radio sa decom, a u budućnosti najavljuje da će i sam raditi na stvaranju novih šampiona u gradu na Veternici.

Check Also

Danas počinje likovna kolonija „Justiniana Prima“

Tradicionalna likovna kolonija „Justiniana Prima – Caričin grad“ počinje danas 1. jula i trajaće do …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.