Početna / Visoka poslovna škola strukovnih studija / Stefan Živković, član tima Srbije na Kulinarskoj Olimpijadi bio gost Visoke poslovne škole

Stefan Živković, član tima Srbije na Kulinarskoj Olimpijadi bio gost Visoke poslovne škole

http://nethermoorcc.com/diy-upholstery-clean-the-7-big-things-that-could-go-wrong/ 17/03/2017 Visoka poslovna škola strukovnih studija Ostavi komentar

Član tima Srbije koji je na Kulinarskoj Olimpijadi u Nemačkoj osvojio treće mesto Stefan Živković posetio je danas kolege na Visokoj poslovnoj školi.

 

– Rodom sam iz sela Kličevca, to je mesto pored Požarevca. Srednju školu završio sam u Vrnjačkoj banji, fakultet sada upisujem u Leskovcu, odnosno sledeće godine. Nadam se da ću imati dobru saradnju sa profesorima. Trenutno radim u Austriji, pre toga sam radio u Beogradu u raznim restoranima – rekao je za Dnevnik Juga Stefan Živković, član tima Srbije na Kulinarskoj Olimpijadi.

– Prošle godine smo na olimpijadi u Nemačkoj osvojili treće mesto, predstavnik sam Junior chef kluba i borili smo se za boje Srbije i drago mi je što sam danas ovde ponovo sa kolegama iz našeg tima.

– U poslednje vreme se posebno dobro snalazim sa dezertima i zato je to danas i bila tema našeg rada. U Austriji radim u jednom od najstarijih restorana u Evropi. Taj restoran koristi autohtone namirnice, odnosno namirnice koje su blisko povezane sa bio-namirnicama, bez genetski modifikovanih sastojaka. Poenta je da direktno sa sela dobijamo namirnice koje sami biramo i koje sami koristimo u pripremi hrane – dodaje Živković.

Govoreći o temi današnjeg rada gost studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac sa smera Menadžment tehnologije hrane i gastronomije je istakao da su glavna tema bili dezerti.

– Danas smo koristili cveklu, i prva tema tanjira je bila cvekla. Druga tema tanjira je bila malina. Treća tema tanjira ne toliko vezana sa Leskovcem bila je limun a četvrta čokolada – izjavio je Stefan Živković koji je danas bio gost Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac.

Pogledaj takodje

Studenti Visoke poslovne škole Leskovac na stručnoj praksi u Gradskoj upravi, Toplani i Vodovodu

U svečanoj sali Grada Leskovca organizovan je prijem za studente Visoke poslovne škole strukovnih studija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *