Stefan Živković, član tima Srbije na Kulinarskoj Olimpijadi bio gost Visoke poslovne škole

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Član tima Srbije koji je na Kulinarskoj Olimpijadi u Nemačkoj osvojio treće mesto Stefan Živković posetio je danas kolege na Visokoj poslovnoj školi.

 

– Rodom sam iz sela Kličevca, to je mesto pored Požarevca. Srednju školu završio sam u Vrnjačkoj banji, fakultet sada upisujem u Leskovcu, odnosno sledeće godine. Nadam se da ću imati dobru saradnju sa profesorima. Trenutno radim u Austriji, pre toga sam radio u Beogradu u raznim restoranima – rekao je za Dnevnik Juga Stefan Živković, član tima Srbije na Kulinarskoj Olimpijadi.

– Prošle godine smo na olimpijadi u Nemačkoj osvojili treće mesto, predstavnik sam Junior chef kluba i borili smo se za boje Srbije i drago mi je što sam danas ovde ponovo sa kolegama iz našeg tima.

– U poslednje vreme se posebno dobro snalazim sa dezertima i zato je to danas i bila tema našeg rada. U Austriji radim u jednom od najstarijih restorana u Evropi. Taj restoran koristi autohtone namirnice, odnosno namirnice koje su blisko povezane sa bio-namirnicama, bez genetski modifikovanih sastojaka. Poenta je da direktno sa sela dobijamo namirnice koje sami biramo i koje sami koristimo u pripremi hrane – dodaje Živković.

Govoreći o temi današnjeg rada gost studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac sa smera Menadžment tehnologije hrane i gastronomije je istakao da su glavna tema bili dezerti.

– Danas smo koristili cveklu, i prva tema tanjira je bila cvekla. Druga tema tanjira je bila malina. Treća tema tanjira ne toliko vezana sa Leskovcem bila je limun a četvrta čokolada – izjavio je Stefan Živković koji je danas bio gost Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac.

Check Also

Školarci od petka na mini raspustu

Prolećni raspust ove godine doneće učenicima punih deset dana odmora “u komadu”, što će biti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *