SDS Leskovac: Politika se svela na angažovanje radi zapošljavanja

Konferencija za medije Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke u Leskovcu posvećena je problemima mladih.

 

Samo 2o procenata mladih ljudi je društveno i politički aktivno, a razlog toj apatičnosti leži u činjenici da mladim ljudima nema ko da predstavi koncept politike, kao skupa društvenih pitanja, kaže Nemanja Stanković, predsednik Foruma za prava mladih Socijaldemokratske stranke u Leskovcu.

-Dolaskom na vlast aktuelne vladajuće garniture, politika se u našem gradu svela na angažovanje radi zapošljavanja, bez ikakvih involviranja u politički i društveni život lokalne zajednice, jer za to nema mogućnosti.

Omladina je najperspektivniji, ali istovremeno najranjiviji deo društva, kome se uglavnom samo obećava i koji se koristi kao oruđe za glasanje. Mladi nemaju priliku da se dokažu, niti im ko ustupa prostor, a pravi primer za to je Kancelarija za mlade, koja se u potpunosti stavila u službu Srpske napredne stranke, tvrdi Stanković.

On podseća da su sve političke promene u zemlji upravo pokretali mladi, vođeni saznanjem da mogu mnogo više od onoga što im se pruža.

– U Socijaldemokratskoj stranci je mnogo onih koji poseduju takvu energiju. Spremni smo na građansku neposlušnost, a SDS ceni mlade ljude, podstiče njihovu inovativnost, podržava ideje, projekte i planove, kaže Nemanja Stanković i u šali dodaje da su pred mladim glasačima dve opcije koje garantuju bolji život: Da izvuku sedmicu na lotou, ili na predstojećim lokalnim izborima zaokruže broj 7, što će im vratiti dostojanstvo i dati mogućnost da se, svojim radom, znanjem i sposobnostima, ostvare i budu korisni društvu, a pre svega gradu Leskovcu.

Check Also

Malena Una pomaže svojoj mami da što pre ozdravi: Veliki odziv Leskovčana za pomoć Mariji Petronijević i danas

Juče kao i danas u Leskovcu je održana akcija davanja uzoraka krvi za Mariju Petronijević, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *