Radovima u Mlinskoj ulici počela rekonstrukcija 7.331 metra vodovodne mreže u gradu

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Radovima u Mlinskoj ulici počela je realizacija veliog projekta obnove i rekonstrukcije vodovodne mreže na teritoriji grada Leskovca.

Radovi na vodovodnoj mreži početak su kompletne rekonstrucije Mlinske ulice.

– Rekonstrukcijom Mlinske ulice danas su započeli radovi na zameni vodovodne mreže u sklopu nastavka realizacije KFW programa za gradove srednje veličine u Srbiji. U ovoj fazi biće obuhvaćeno 14 ulica u uupnoj dužini od 7.331 metar, i još 6 kilometara priključnih, bočnih vodovodnih mreža. Samo u 2015. godini Vodovod je investirao u infrastrukturu 1,3 miliona evra. Ukupna vrednost radova u 2016. godini biće 2.090.000 evra. Rok za završetak Milnske ulice je 40 dana od početka radova. Paralelno sa ovom ulicom rade se još dve ulice: Mare Djordjević i Žikice Jovanovića Španca. Osim gradskih ulica biće realizovana i izgradnja 8 kilometara vodovodne mreže od Zelene zone do Živkova i još 5 kilometara razvodne mreže u Živkovu i Donjem Živkovu. Planirana je instalacija najsavremenijih uredjaja koji će pratiti rad čitavog sistema i to protok, curenje, gubici, pad pritisa ili vode u rezervoarima – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Mlinska ulica je jedna od najprometnijih u Leskovcu, ali i jedna od ulica u koje u dugom vremenskom periodu nije ulagano.

– Milnska ulica će biti rekonstruisana u dužini od 1.100 metara. Ova ulica će u ovoj godini dobiti i nov asfalt. Direkcija za urbanizam i izgradnju pokreće javnu nabavku za izvodjenje radova na njenom pojačanom održavanju za šta će biti izdvojeno 27 miliona dinara. Javna nabavka se sprovodi u otvorenom postupku, a otvaranje ponuda je u aprilu. Predvidjena je izgradnja novih ivičnjaka, trotoara i izgradnja kompletno novog kolovoza. Javno preduzeće Direkcija u ovoj godini planira izgradnju osvetljenja u Mlinskoj ulici, odnosno zamenu postojećih, starih svetiljki kao što to radimo u svakoj ulici koju rekonstruišemo – naglasio je Cvetanović.

Iz Javnog preduzeća Vodovod pozvali su gradjane Mlinske ali o ostalih ulica u kojima će se raditi zamena vodovodne mreže na saradnju.

– Pozivam meštane Mlinske ulice kao i sledećih ulica koje ćemo raditi da se jave izvodjaču radova za zamenu cevi do vodomernih mesta ukoliko se onianalaze do dva metra od ograde, i te troškove će snositi Vodovod. Ovo je prilika da u ovoj i svim ostalim ulicama domaćinstva koja su pretrpela statusne promene, ili ima novih objekata, da se reše problemi sa vodovodnim instalacijama. Takodje ukoliko mreža prolazi kroz komšijsko dvorište u toku izvodjenja ovih radova možemo sprovesti direktan priključak. Potrebno je samo da nam se gradjani blagovremeno jave kako bismo pronašli pravo rešenje – rekla je direktor JKP Vodovod Kosara Ilić i istakla da će Vodovod izaći u susret potrebama gradjana.

Check Also

U utorak bez struje 17 sela i 3 naselja

Iz Elektrodistribucije Leskovac stiže najava novih radova i isključenja potrošača sa mreže. “Ogranak Elektrodistribucija Leskovac …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *