hotel bell

Ministar Zdravlja obišao radove na izgradnji Kliničkog centra u Nišu

 

Ušli smo u proceduru sa Evropskom bankom kada je kupovina opreme u pitanju i, što je važnije od svega, postoje pacijenti koji čekaju da to bude gotovo da bi mogli da se leče, rekao je Lončar prilikom obilaska gradilišta.

 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je danas radove na izgradnji novog Kliničkog centra u Nišu i tom prilikom izjavio da sve mora biti gotovo do kraja godine, s obzirom na to da je preko Evropske banke dogovorena kupovina opreme. I što je najvažnije, pacijenti ne smeju više da čekaju.

– Kada sam preuzeo ministarstvo, to je bila jedna livada potpoljena u vodi. Vidite kako danas izgleda. Plan je da zgrada bude gotova do kraja godine i, bez obzira na neke probleme koji postoje, ne sme da bude izgovora da se radovi ne završe na vreme. Ušli smo u proceduru sa Evropskom bankom kada je kupovina opreme u pitanju i, što je važnije od svega, postoje pacijenti koji čekaju da to bude gotovo da bi mogli da se leče, rekao je Lončar.

Prilikom svog boravka u Nišu, ministar nije propustio priliku da pohvali tim Kardiohirurgije, koji je od početka ove godine uradio čak 500 operacija. Cilj je da se godišnje uradi blizu pet hiljada operacija.

– Kardiohirurgija ispunjava sve tehničke i tehnološke uslove i opravdava ime koje ima. Ovde se skida lista čekanja. Na listi ima još 11 pacijenata, koji će vrlo brzo biti operisani, a onda će početi da dolaze ljudi koji čekaju u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima, naglasio je Lončar.

Prema rečima direktora Kliničkog centra, Zorana Radovanovića, na pregled magnetnom rezonancom pacijenti će sada kraće čekati jer je počeo da radi još jedan aparat.

– Pacijenti su do sada čekali i do devet meseci na pregled, a sada se nadamo da će lista čekanja biti kraća, zaključio je Radovanović.

Check Also

Međunarodni dan starih obeležen posetom Caričinog grada

Ustanova za odrasle i starije Leskovac, u saradnji sa Narodnim muzejem u Leskovcu, organizovala je …

Оставите одговор