Plakete za najbolje poljoprivredne proizvodjače u Jablaničkom okrugu

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Poljopivredna savetodavna i stručna služba Leskovac danas je, na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija, dodelila plakete najboljim poljoprivrednim proizvođačima sa područja Jablaničkog okruga.

Svečanost u čast poljoprivrednih proizvođača još jedna je u nizu aktivnosti ove službe, koja je organizovana uz kooperativnu saradnju sa proizvođačima i nesebično zalaganje savetodavaca, rečeno je danas.

Nagrađeno je 10 poljoprivrednika iz Leskovca, Lebana, Vlasotinca, Medveđe, Bojnika i Crne Trave, koji su tokom prošle godine ostvarili izuzetne rezultate u različitim oblastima poljoprivredne proizvodnje.

Na uspešnom radu, čestitao im je, najpre, direktor PSSS Leskovac, Bratislav Pešić, koji je ovom prilikom ukazao na značaj edukacije za unapređenje proizvodnog procesa. U svojoj dugoj istoriji, nekadašnja Stanica za unapređenje poljoprivrede, osnovana davne 1953. godine, zatim Zavod za poljoprivredu, a sada Poljoprivredna stručna služba, nije menjala svoju osnovnu delatnost, a to je edukacija poljoprivrednika u cilju unapređenja proizvodnje na području Jablaničkog okruga, rekao je Pešić. On je, takođe, rekao da je uspešno poslovanje službe rezultat dobre saradnje i podrške resornog ministarstva, grada Leskovca i ostalih lokalnih samouprava u okrugu, i izrazio očekivanje da će se, i ubuduće, zajednički raditi na osavremenjavanju proizvodnje i pružanju podrške poljoprivrednicima ovog kraja. Pešić je čestitao nagrađenim proizvođačima na aktivnosti, marljivosti i angažovanju i, ujedno, pozvao sve ostale da pokažu bolje rezultate i da zasluže ovakvo priznanje.

Čestitke nagrađenim poljoprivrednicima uputio je i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji im je pritom poručio da su priznanje svakako zaslužili napornim radom i željom za razvojem i usavršavanjem.

Bez edukacije nema napretka ni u jednoj oblasti, pa ni u poljoprivredi. Da bi ste danas bili konkurentni na tržištu, morate stalno da radite na uvođenju novih tehnologija, uvećanju svog znanja i približavanju standardima Evropske unije, rekao je gradonačelnik. Zato je i postojanje Poljoprivredne savetodavne stručne službe veoma značajno. Ubeđen sam da su vam saveti koje dobijate od stručnjaka o primeni agrotehničkih mera, zaštiti bilja, uzgoju stoke i živine od neprocenjive važnosti. Poljoprivredna stručna služba je uvek pravi izbor za stručni nadzor ili savet i zato želim da sa tom saradnjom nastavite, izjavio je gradonačelnik Cvetanović.

A. Jovanović

Check Also

Novi trotoari na delu Bojničkog puta na izlazu iz Leskovca

Radovi na relaciji između grada Leskovca i opštine Bojnik, odnosno na državnom putu IIa reda, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *