Plakete za najbolje poljoprivredne proizvodjače u Jablaničkom okrugu

Poljopivredna savetodavna i stručna služba Leskovac danas je, na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija, dodelila plakete najboljim poljoprivrednim proizvođačima sa područja Jablaničkog okruga.

Svečanost u čast poljoprivrednih proizvođača još jedna je u nizu aktivnosti ove službe, koja je organizovana uz kooperativnu saradnju sa proizvođačima i nesebično zalaganje savetodavaca, rečeno je danas.

Nagrađeno je 10 poljoprivrednika iz Leskovca, Lebana, Vlasotinca, Medveđe, Bojnika i Crne Trave, koji su tokom prošle godine ostvarili izuzetne rezultate u različitim oblastima poljoprivredne proizvodnje.

Na uspešnom radu, čestitao im je, najpre, direktor PSSS Leskovac, Bratislav Pešić, koji je ovom prilikom ukazao na značaj edukacije za unapređenje proizvodnog procesa. U svojoj dugoj istoriji, nekadašnja Stanica za unapređenje poljoprivrede, osnovana davne 1953. godine, zatim Zavod za poljoprivredu, a sada Poljoprivredna stručna služba, nije menjala svoju osnovnu delatnost, a to je edukacija poljoprivrednika u cilju unapređenja proizvodnje na području Jablaničkog okruga, rekao je Pešić. On je, takođe, rekao da je uspešno poslovanje službe rezultat dobre saradnje i podrške resornog ministarstva, grada Leskovca i ostalih lokalnih samouprava u okrugu, i izrazio očekivanje da će se, i ubuduće, zajednički raditi na osavremenjavanju proizvodnje i pružanju podrške poljoprivrednicima ovog kraja. Pešić je čestitao nagrađenim proizvođačima na aktivnosti, marljivosti i angažovanju i, ujedno, pozvao sve ostale da pokažu bolje rezultate i da zasluže ovakvo priznanje.

Čestitke nagrađenim poljoprivrednicima uputio je i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji im je pritom poručio da su priznanje svakako zaslužili napornim radom i željom za razvojem i usavršavanjem.

Bez edukacije nema napretka ni u jednoj oblasti, pa ni u poljoprivredi. Da bi ste danas bili konkurentni na tržištu, morate stalno da radite na uvođenju novih tehnologija, uvećanju svog znanja i približavanju standardima Evropske unije, rekao je gradonačelnik. Zato je i postojanje Poljoprivredne savetodavne stručne službe veoma značajno. Ubeđen sam da su vam saveti koje dobijate od stručnjaka o primeni agrotehničkih mera, zaštiti bilja, uzgoju stoke i živine od neprocenjive važnosti. Poljoprivredna stručna služba je uvek pravi izbor za stručni nadzor ili savet i zato želim da sa tom saradnjom nastavite, izjavio je gradonačelnik Cvetanović.

A. Jovanović

Check Also

Malena Una pomaže svojoj mami da što pre ozdravi: Veliki odziv Leskovčana za pomoć Mariji Petronijević i danas

Juče kao i danas u Leskovcu je održana akcija davanja uzoraka krvi za Mariju Petronijević, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *