Osnovna škola Petar Tasić dobila novu potpuno opremljenu fiskulturnu salu

Nakon petnaest godina, Osnovna škola „Petar Tasić“ dobila je potpuno opremljenu fiskulturnu salu.

 

Godinama unazad, za održavanje časova fizičkog vaspitanja u ovoj školi,koristile su se učionice i školsko dvorište. Ovo je samo još jedan dokaz da lokalna samouprava nastoji da rešava dugogodišnje probleme, posebno one koji se tiču naših najmlađih stanovnika, rekao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, predajući učenicima novu salu na korišćenje.

Za renoviranje ovog prostora iz gradske kase je izdvojeno milion i 300 hiljada dinara. Tim sredstvima zamenjen je parket, uređene svlačionice, saniran sanitarni čvor, postavljeni su golovi, a kompanija Zdravlje Aktavis donirala je koševe. Rad škole „Petar Tasić“, Ministarstvo prosvete ocenilo je visokom ocenom, a sada su se, opremanjem fiskulturne sale, stekli još bolji uslovi za rad sa decom, izjavio je gradonačelnik, dodajući da će, se novi prostor, koristiti i za mnoga sportska takmičenja.

Lokalna samouprava nastaviće da ulaže u poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama, istakao je Cvetanović. Preko ALER-a je nastavljen i projekat unapređenja energetske efikasnosti na objektima u javnoj svojini, i za te namene su, za 2016-tu, predviđena 32 miliona dinara, 4 miliona više nego u prošloj godini. U planu je zamena stolarije 4 objekta javne namene i postavljanje termičke izolacije na zidovima 6 zgrada u Leskovcu, objasnio je gradonačelnik.

Budžetom za 2016. godinu, za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, kao i za aktivnosti Centra za stručno usavršavanje predviđeno je 453 miliona dinara, što je 23 miliona više nego prošle godine, izjavio je Cvetanović.

Škola je, posle 15 godina, konačno dobila jednu od najopremljenijih i najfunkcionalnijih sala za fizičko vaspitanje, sa potpuno sređenim pomoćnim prostorijama, rekao je direktor ove obrazovne ustanove, Goran Filipović, zahvalivši se lokalnoj samoupravi i donatorima na realizaciji ovog projekta. Ovakav prostor doprineće tome da upotpunimo nastavni plan i program, a sala će biti otvorena za sve one koji žele da se bave sportom i promovišu zdrave stilove života. Na ovom mestu će se, u saradnji sa leskovačkim Savezom sportova, realizovati projekat „Sport za sve“, a korišćenje sale biće omogućeno i deci sa posebnim potrebama, rekao je direktor Filipović.

Predstavnicima lokalne samouprave i donatorima uručene su zahvalnice, a pobednici Mini-Maxi lige, održane u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije, dobili su medalje i pehare.

Ana Jovanović

Check Also

Gori još neuseljena zgrada u centru Leskovca(FOTO/VIDEO)

U centru Leskovca danas posle podne došlo je do požara u novoizgrađenoj, još neuseljenoj zgradi. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *