Nova ulaganja u leskovački Dečiji dispanzer, u planu dogradnja još jednog sprata

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović posetio je danas Dečiji dispanzer gde se uverio u završetak novih ulaganja u ovu ustanovu.

– Radimo bukvalno u svim sferama života i od vitalnog značaja su i primarna i sekundarna zdravstvena zaštita. Lokalna samouprava je pre svega zadužena za primarnu zdravstvenu zaštitu i mi smo prošli put posetili Dečiji dispanzer i vi ste videli koliko je toga uloženo i uradjeno. Želimo da pokažemo dve stvari: prvo je da sve ulice i sve krajeve grada intenzivno uredjujemo jer i ovde vidite vodovodnu mrežu koja se intenzivno menja i ono što posle završetka radova gradjani neće moći da vide. Sa druge strane je nešto što je vidljivo, gde je potrebno dosta ljubavi, dosta energije i pažnje da bi se promenio izgled. Deca su naše bogatstvo i naša budućnost i baš iz tog razloga želimo da oplemenimo ovaj prostor. Za 500.000 dinara uredjena je led rasveta, parterno uredjenje, trotoari, klupe, cveće ne samo za decu koja tu dolaze, već i za koleginice i kolege koje ovde rade i drago mi je što će svi oni uživati u prelepom ambijentu. Zahvaljujem se rukovodstvu Doma zdravlja i želim puno uspeha u daljem radu – rekao je prilikom obilska Dečijeg dispanzera gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

 

Direktor Doma zdravlja rekao je da je postoje planovi za dalja ulaganja u Dečiji dispanzer.

– Zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi i gradonačelniku na podršci koju imamo. Prošle godine smo uredili i asfaltirali parking iza dispanzera, obnovili smo ove godine ogradu i kapiju na ulazu. Ne zapostavljamo ni druge objekte. Prošle nedelje smo završili kompletnu adaptaciju ambulanti u Tulovu i u Kopašnici. Planovi su da nastavimo istim intenzitetom, ali smo imali krupan projekat vezan za dispanzer, konkurisali smo za 150 miliona dinara i nadamo se da ćemo dogradnjom još jednog sprata i ugradnjom lifta podići sve to na jedan još viši nivo – rekao je dr Slaviša Božić, direktor Doma zdravlja u Leskovcu.

 

O projektu je detaljnije govorio pomoćnik direktora dr Časlav Nedeljković.

U posetu Domu zdravlja 20. aprila dolaze predstavnici centralne nemačke banke koji su zainteresovani za naš projekat. Dobili su sve podatke, ostalo je još da obidju objekat i uvere se u stanje u kojem se trenutno nalazi. Taj projekta je vredan 150 miliona dinara i on obuhvata izgradnju novog sprata, izgradnju lifta i kompletne instalacije sa zamenom instalacije i svih drugih energetskih postrojenja u objektu. Izuteno nam je bitan ovaj projekta jer želimo da deca na ovoj teritoriji imaju zdravstvenu zaštitu medju najboljim u Srbiji – rekao je pomoćnik direktor Doma zdravlja dr Časlav Nedeljković.

S. Stamenković

Check Also

Svečanost povodom 160 godina pravne službe Vojske Srbije

U Nišu je održana svečanost povodom Dana i 160 godina postojanja pravne službe Vojske Srbije. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *