Uredjenje ulice Topličkog ustanka u Leskovcu

U toku su radovi na pojačanom održavanju ulice Topličkog ustanka u Leskovcu, ukupne vrednosti blizu 7 miliona dinara.

Investitor je leskovačka Direkcija za urbanizam i izgradnju, a izvođač je firma „Trejs PZP Vranje“.

Predmet ovog ugovora je deonica dužine oko 350 metara, a radovi podrazumevaju rušenje trotoarskih površina, asfaltiranje kolovoza i trotoara, postavljanje betonskih ivičnjaka i ugradnju gajger slivnika, objasnio je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, prilikom obilaska ove lokacije. Naš cilj je da poboljšamo infrastrukturu na čitavoj teritoriji grada, jer je to uslov za razvoj privrede, ali i za svakodnevno funkcionisanje i kvalitetniji život građana. Uređenje ulice Topličkog ustanka obavlja se u okviru periodičnog održavanja puteva. Radovi će biti završeni za najviše 45 dana. U toku su i radovi na asfaltiranju ulica u Brejanovcu, Pečenjevcu, Gornjem Stopanju, Bratmilovcu, a trotoari se rekonstruišu u ulicama Strahinjića Bana, Južnomoravskoj, Vlajkovoj, Radničkoj. Za uređenje 10 hiljada kvadratnih metara trotoarskih površina, u prethodnom periodu izdvojeno je 45 miliona dinara. U poslednje tri i po godine, rekonstruisano je 20 ulica u samom gradu, a vrednost investicije je preko 220 miliona dinara, objasnio je gradonačelnik Cvetanović.

 

– Nećemo se zaustaviti na ovome, jer još dosta toga treba da se uradi. Postavili smo sebi visok cilj – da Leskovac bude grad po meri svih građana, i da stanovnici svih naselja imaju jednake uslove za život, dodao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

 

Uveliko se obavljaju i radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u jednoj od najprometnijih saobraćajnica u samom gradskom jezgru, Mlinskoj ulici, a za desetak dana krenuće se i sa asfaltiranjem, kaže direktor Direkcije, Milenko Milenković. Završili smo postupak javne nabavke za izbor izvođača za rekonstrukciju te ulice po programu iz periodičnog održavanja. Vrednost investicije je preko 28 miliona dinara, a radovi podrazumavaju kompletnu rekonstrukciju trotoarskih površina i kolovoza, dodao je Milenković.

Radove na rekonstrukciji izvodiće „Trejs PZP Vranje“, a ulica će kompletno biti završena za najviše dva meseca.

A. Jovanović

Check Also

Benzin skuplji za dva dinara

U narednih sedam dana, od danas, 12. aprila, do 19. aprila, očekuje se povećanje cena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *