Home / EKONOMIJA / Nevena kozmetika sa novim vlasnicima želi da vrati slavu „stare“ Nevene
hotel bell

Nevena kozmetika sa novim vlasnicima želi da vrati slavu „stare“ Nevene

Ne baš tako davnih godina na ulazu u Leskovac je stajala tabla „Dobrodošli u grad kozmetike“.

Umesto nekadašnjih giganata „Nevene“ i „Zdravlja“ posle privatizacije u oblasti proizvodnje kozmetike ostali su manji pogoni.

Kupovinom dela pogona nekadašnje „Nevene“ beogradska „Rim grupa“ je ušla i u svet kozmetike. Pod brendom Nevene sada se mogu naći neki od kozmetičkih proizvoda, a tokom epidemije ova leskovačka fabrika je tržištu isporučila ogromne količine sredstava za dezinfekciju.

-Za vreme zlatnog doba, Leskovac je bio industrijski centar jugoistočnog dela Evrope. Privreda se tada, između ostalog, bazirala i na hemijskoj industriji, a sigurno se i sa setom sećate da je na ulazu u grad nekada stao natpis – Dobro došli u grad kozmetike! Danas smo poznati zahvaljujući hemijskom gigantu, dobropoznatnoj kompaniji Nevena. Drago nam je što su brendovi uz koje smo mi odrasli, opstali i što i danas žive. Hvala vlasniku, gospodinu Joksimoviću, kao i direktoru Miljkoviću koji je sve vreme vodio računa da ova fabrika ne ode u nekom pogrešnom pravcu, hvala što ste nastavili da održavate tradiciju koju smo nekad imali i time doprinosite boljoj i kvalitetnijoj poslovnoj klimi našeg grada. U poslednjih nekoliko godina trudimo se da obnovimo nekadašnje simbole Leskovca poput Sajma, hotela Beograd, da oživimo deo stare slave, stoga verujem da ćete i vi doprineti razvoju Nevene, jer samo vredni, marljivi, uporni i istrajni ljudi ostvaruju rezultate. Čestitam vam na uspehu i za razliku od ranih privatizacije, ovde se vidno vidi pomak U razgovoru sa vlasnikom, ustanovili smo da će Nevena u narednih 4-5 godina dostići nivo onoga što je nekada bila Nevena – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović posle obilaska pogona „Nevena kozmetike“.

Direktor Miljan Miljković je naglasio da je ova firma uspela da sačuva radnike u vreme epidemije.

-Zadržali smo brendove po kojima je Nevena poznata i mogu da primetim da većina proizvoda odlično prolazi na tržištu – dodao je Miljković.

Rade Joksimović „Rim grupe“ najavio je planove ove kompanije za „Nevena kozmetiku“.

-Obećavam da ćemo Neveni vratiti stari sjaj. Za ovih godinu dana smo videli koliko je jak ovaj brend i da ima ogroman potencijal. Zadržali smo sve radnike koji su u trenutku kupovine bili u Neveni i planiramo da otvorimo još radnih mesta, da uložimo u mašine i povećamo proizvodnju. Pozivam vas da za dve godine kada budemo slavili sedamsedeset godina postojanja firme ponovo dođete i vidite još veći napredak — poručio je Joksimović.

Check Also

Veliki koncertom Zorice Brunclik završen Vinski bal, izabrane najlepše devojke i pesme na temu vina – Nagrade za najbolja vina u 4 kategorije

Proglašenjem najboljih vinara, izborom najlepših devojaka i pesama na temu vina i grožđa, vatrometom i …

Оставите одговор